základní část, 7. kolo
28.09.2014 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Willem II 1:0

Fotbalisté Groningenu dokázali v přímém souboji o vylepšení své pozice velmi šťastně zdolat nováčka z Tilburgu a díky proměněné penaltě po půl hodině hry přerušili svou špatnou sérii. V tuto chvíli mají na kontě dvanáct bodů a dostali se na sedmé místo tabulky, hosté doposud vybojovali devět bodů a patří jim desátá pozice. Po ospalém začátku se roztrhl se šancemi pytel a fanoušci se mohli určitě dočkat více branek.

V úvodní půlhodině to ale byla bída a k vidění v podstatě nebyl jediný vážnější střelecký pokus. Groningen skóroval z ničeho nic po odehrané půlhodině. Po přímém volném kopu van Nieffa z dvaadvaceti metrů zahrál jeden z hráčů v pokutovém území rukou a byl nařízen pokutový kop, který s přehledem do protipohybu gólmana Lamproua proměnil Michael de Leeuw. Nicméně Tilburg od této chvíle ožil a také se dvakrát dožadoval penalty.

Poprvé chtěl odpískání ruky, jenže v tuto chvíli nemohla být o penaltě řeč. Nicméně v 38. minutě podrazil Botteghin velmi nešetrně unikajícího Sahara a v tuto chvíli to rozhodně měl být pokutový kop. Tilburg poprvé zahrozil až v nastavení úvodního dějství, nicméně brankář Padt ránu ze střední vzdálenosti dokázal u levé tyče zlikvidovat. Groningen mohl zvýšit své vedení ihned po změně stran zásluhou Cheryho.

Jeho přízemní střelu z dvaceti metrů nejprve vyrazil Lamprou před sebe a poté svůj kroucený pokus z hranice šestnáctky poslal o centimetry nad horní tyčku. Tilburg mohl vyrovnat v 52. minutě, kdy se před Padtem ocitl Cabral, avšak jeho tvrdou ránu dokázal gólman Groningenu vyrazit nad břevno. Tilburg nejvýrazněji zahrozil po hodině hry, kdy po dalekonosné ráně olízl balón horní tyčku. Šance střídala šanci a v polovině druhého dějství mohli definitivně rozhodnout domácí

Z přímého volného kopu z dvaadvaceti metrů napřáhl Hoesens a bližší tyčku minul jen o pár decimetrů. Čtvrthodiny před koncem promarnili hosté svou poslední obrovskou možnost na vyrovnání skóre. Wuytens se prokličkoval středem hřiště až před Padta a poté nebezpečně vypálil, jeho kroucený pokus šel těsně vedle vzdálenější tyče. Tilburg sice ve zbývajícím průběhu bušil do obrany soupeře a Groningen hrozil z brejků, ale na stánku Euroborg už k žádné změně stavu nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele