základní část, 16. kolo
14.12.2014 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - SBV Vitesse 1:1

Fotbalisté Arnhemu nedokázali zvítězit ani posedmé v řadě, a i přesto že na půdě konkurenčního Groningenu vedli, tak se nakonec musejí spokojit opět jen s jedním bodem. Groningen je v tabulce na osmé pozici se ziskem třiadvaceti bodů, Arnhemu patří stále až dvanáctá pozice s devatenácti body a rozhodně zaostává za očekáváním. Hosté šli do vedení tři minuty před přestávkou, domácí dokázali vyrovnat na konečných 1:1 po hodině hry.

Domácí vstoupili do tohoto duelu mnohem lépe a v úvodní čtvrthodině spálili dvě obrovské možnosti. Nejprve po krásné kolmici do pokutového území převzal balón Mahi a udělal i kličku brankáři Roomovi, ale poté se střelou otálel a hostující strážce ho nakonec fantasticky vychytal. O osm minut později obral stejný hráč o balón van der Heijdena, jenže následně z osmi metrů nezakončil dobře a brankář Room předvedl u levé tyče jistý zákrok.

Přesně v polovině prvního poločasu si Tjarron Chery všiml lehce vyběhnutého Rooma a vystřelil z půlky, nicméně jeho pokus přeletěl horní tyčku. Groningen pokračoval ve své aktivitě i nadále, avšak ve 42. minutě inkasoval a to pro něj byl opravdu krutý trest. Po kombinaci před pokutovým územím dostal míč do středu Bertrand Traoré a po dobrém zpracování vyslal technický pokus, který se odrazil od levé tyče do branky.

Domácí se po tomto gólu nepoložili a v 60. minutě zaslouženě vyrovnali. Po dobré ráně Mahino z nějakých třiceti metrů vyrazil gólman Room balón jen před sebe a skluzující Chery nakonec dotlačil míč k levé tyči. Hosté se mohli znovu dostat do vedení deset minut před koncem. Dauda se prosmýkl na levé straně a obešel i brankáře Padta, jenže místo zakončení z úhlu do odkryté svatyně volil zpětnou přihrávku na Ibarru a ten trestuhodně mířil mimo.

S přibývajícím časem se oba výběry snažily hlavně neinkasovat, více ze hry měl domácí Groningen. Ten nakonec mohl převrhnout misky vah na svou stranu ve třetí nastavené minutě, kdy po sérii odrazů přišlo několik zablokovaných střel a díky obětavosti hostujících hráčů balón v brance neskončil. V posledním zápase letošního kalendářního roku přivítá Arnhem doma Heracles, Groningen bude bojovat o body na půdě posledního Dordrechtu.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele