základní část, 15. kolo
06.12.2014 19:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - NAC Breda 0:1

Fotbalisté Bredy dokázali prolomit svou velmi špatnou sérii a na půdě Cambuuru získali nesmírně cenné body. Domácímu celku se letos daří vcelku slušně, ovšem v poslední době nemá optimální formu a nyní úlohu favorita potvrdit nedokázal. Hosté vsítili jedinou branku utkání po necelé půl hodině, v tabulce jsou se ziskem třinácti bodů stále na sedmnáctém místě o bod za Den Haagem. Cambuur je s dvaceti body na osmé příčce.

Utkání nebylo nijak pohledné ani bohaté na vyložené šance, hosté po úvodní vstřelené brance velmi dobře bránili a těsný náskok udrželi až do závěrečného hvizdu. Domácí vstoupili do tohoto utkání aktivněji a o první střelu se postaral Bijker už ve třetí minutě, ovšem pálil hodně nepřesně. Po necelé čtvrthodině hry vypálil z otočky z hranice pokutového území Ogbeche, nicméně zamířil zhruba o půl metru nad horní tyčku.

První opravdu větší šance byla k vidění v 18. minutě, kdy domácí obránce Andriuškevičius špatně adresoval přihrávku svému brankáři a míč převzal Hooi, který ale z jasné pozice uklidil míč mimo tři tyče. V dalších minutách byla Breda mnohem aktivnější a defenzíva Cambuuru odvracela jeden nebezpečný centr za druhým. Gólman Nienhuis nejprve dobře zasáhl proti dalekonosné střele, avšak ve 27. minutě už inkasoval.

Po dlouhém pasu z pravé strany vyskočil nejvýše do vzduchu Erik Falkenburg a hlavou uklidil balón do sítě, gólman Nienhuis byl u útočníka Bredy velmi pozdě. Až do konce poločasu hrozily oba výběry pouze ze standardních situací, nicméně gólmani výraznější práci neměli. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil a k vidění spíše byly osobní souboje v blízkosti středové čáry.

K první střele se dostal domácí Reijnen, tenhle pokus ale šanci na úspěch neměl. Ihned na to pálil na druhé straně Hooi z třiceti metrů, ani on však branku netrefil. Po hodině hry mohl vyrovnat Barto, jenže jeho hlavička skončila nad horní tyčkou. Cambuur ve zbývajícím průběhu zatlačil svého soupeře na vlastní polovině a téměř mu nepůjčili míč, do konce utkání pálil nepřesně dvakrát Rusnák, Ogbeche či van der Streek. Brankář Bredy ale zasahovat nemusel a hosté se tak mohli radovat z cenného tříbodového zisku.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele