základní část, 5. kolo
14.09.2014 14:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - FC Groningen 3:0

Sever Nizozemska patří Leeuwardenu! Tedy aspoň pro tuto chvíli. Fanoušci Groningenu nažhavení po skalpu mistrovského Ajaxu museli být tentokrát hodně zklamáni. Bílozelení, kteří hráli od 62. minuty v deseti, si za celý zápas nevypracovali jedinou gólovou šanci a po zásluze prohráli.

Úvod utkání byl opatrný, ve hře se vyskytovala spousta nepřesností. Nicméně poté si centr Andriuškevičiuse si našel Nigerijec Ogbeche, ovšem jeho hlavičku se štěstí Padt zlikvidoval. Tato situace z 13. minuty byla jedinou možností ke skórování v prvním poločase. Cambuur měl více ze hry, ale nedokázal toho patřičně využít.

Zlepšení hry Groningenu nepřineslo ani poločasové střídání, kdy Nicka van der Veldena nahradil Michael de Leeuw. Naopak brzy po přestávce se konečně prosadili domácí. Trestuhodně osamocený Albert Rusnák přebral míč na hranici šestnáctky a prudkou střelou k pravé tyči otevřel skóre.

Kličový moment přišel na prahu poslední třetiny zápasu. Hostující záložník Rasmus Lindgren nejdříve obdržel žlutou kartu za požďuchování s protihráčem, o chvíli později zase zezadu nedovoleně zastavil Daniëla de Riddera a po druhé žluté musel do kabin.

Za deset minut Leeuwarden přidal druhou trefu. Bartholomew Ogbeche získal míč za velkým vápnem a krásným technickým kopem překonal zkoprnělého Sergia Padta. A aby toho nebylo málo, v 80. minutě odcentroval Mohamed El Makrini na Sandera van de Streeka, jenž zakončoval do prázdné branky.

Střelec třetího gólu ještě v 92. minutě orazítkoval tyč. Skóre už se ale neměnilo - Cambuur Leeuwarden zvítězil nad Groningenem 3:0 a patří mu třetí místo v tabulce.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele