základní část, 33. kolo
10.05.2015 14:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

AZ Alkmaar - NAC Breda 3:2

Fotbalisté Bredy bojovali o udržení naděje na přímou záchranu jako lvi a na půdě silného Alkmaaru byli dokonce mírně lepším celkem. V úvodu utkání sice prohrávali, ještě do poločasu ale dokázali vývoj tohoto střetnutí otočit. Nicméně domácí výběr v závěru utkání vsítil dva góly a nakonec zvítězil 3:2, výrazně se tak přiblížil přímé účasti v příštím ročníku Evropské ligy. Naopak Breda definitivně bude bojovat o prvoligovou licenci v baráži.

AZ se bodově dotáhlo na třetí Feyenoord, naopak NAC kvůli remíze Excelsioru ztrácí jeden zápas před koncem už nedostižné čtyři body a určitě bude zklamaná. Hosté v utkání nastřelili dvakrát konstrukci branky, nakonec jim to ale nebylo nic platné. Breda byla v úvodní desetiminutovce mírně lepším výběrem a vypracovala si první obrovskou šanci. Skvěle to udělal na hranici pokutového území Ligeon a nezištně vypálil, jeho parádní střela však zasáhla pouze břevno.

Nicméně ihned na to byl k vidění parádní moment i na druhé straně, kde z půlícího kruhu vypálil fantasticky Steven Berghuis a jeho nádherný oblouček z obrovské dálky zapadl do horní síťky. Alkmaar se dostal do vedení ve 12. minutě zásluhou právě aktivního Berghuise. Ten vypálil z dobrých pětadvaceti metrů po zemi a jeho nádherný přízemní pokus zapadl přímo k levé tyči, gólman ten Rouwelaar se po balónu natahoval marně.

Domácí mohli navýšit svůj náskok o sedm minut později, ovšem Henriksena zblízka famózně vychytal ten Rouwelaar. V polovině první půle vypálil z dvaceti metrů Haye a hostující strážce znovu uchránil svůj tým od pohromy. Krátce po půl hodině hry pálil nepřesně ze střední vzdálenosti dos Santos, Breda dokázala vyrovnat ve 34. minutě. Alvarado nejprve vyboxoval dalekonosnou ránu de Zeeuwa, nicméně po obloučku Seuntjense vystřelil z pravé strany pokutového území přímo pod břevno Jeffrey Sarpong.

Breda se dostala do vedení o čtyři minuty později zásluhou tradičního ostrostřelce Adnana Tighadouiniho. Alvarado nejprve vychytal Sarponga, po následném rohovém kopu však Tighadouini zamířil přesně k levé tyči. Ihned po změně stran mohl pojistit vedení hostů střídající Fernandez, jenže ten po pasu Sarponga domácího gólmana nepropálil. Zhruba dvacet minut před koncem začal stupňovat Alkmaar svůj tlak, nicméně Huppertse i Arona Jóhannssona skvěle vychytal ten Rouwelaar.

Domácí srovnali v 83. minutě, kdy po rohovém kopu Huppertse rozvlnil síť hlavou střídající Robert Mühren. O minutu později na druhé straně orazítkoval hlavou tyč Tighadouini, dvě minuty před koncem rozhodl o výhře AZ nádhernou ranou Jóhannsson. Ten vystřelil z dobrých pětatřiceti metrů a jeho kroucená rána zapadl přímo k levé tyči, hostující brankář byl naprosto bez šance.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele