základní část, 15. kolo
06.12.2014 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles 2:0

Fotbalisté Alkmaaru dokázali potvrdit úlohu mírného favorita v souboji se zachraňujícím se Go Ahead a v domácím prostředí ho zdolali po výsledku 2:0. V tabulce tak zůstali na čtvrtém místě se ziskem sedmadvaceti bodů a na vedoucí PSV ztrácejí stále sedm bodů. Jejich sobotní protivník má na kontě šestnáct bodů a je třináctý. AZ otevřelo skóre v polovině prvního poločasu a svůj náskok dokázalo pojistit dvacet minut před koncem.

Nicméně po úvodní nezajímavé desetiminutovce mohli jít z ničeho nic do vedení hosté. Po velkých zmatcích v domácí defenzívě sebral míč v pokutovém území Reimerink a pelášil si to sám k brankáři Estebanovi, ovšem z jasné pozice trefil pouze boční síť. Alkmaar poprvé zahrozil v 19. minutě, kdy po přesné zpětné přihrávce z levé strany vypálil z dvanácti metrů z první Dabney dos Santos a brankář van der Hart skvěle vyrazil balón do bezpečí.

O dvě minuty později se po rohovém kopu dos Santose z levé strany odrazil míč k volnému Tankovičovi a ten ze slušné pozice z voleje přestřelil. Ihned na to vypálil Gudlej z přímého volného kopu z pravé strany z nějakých osmnácti metrů a van der Hart naprosto brilantně vytáhl míč u bližší tyče na rohový kop. Domácí se dočkali zaslouženého vedení ve 25. minutě zásluhou tradičního střelce Arona Jóhannssona.

Po krásné kombinaci unikl ve vápně na levé straně a předložil přihrávku pro Jóhannssona, který tečoval balón před hostujícím strážcem a dopravil ho snadno do sítě. Po půl hodině to udělal skvěle Tankovič a po pěkném sólu vypálil z hranice pokutového území jen o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče. Necelých deset minut před přestávkou nepokořil Jóhannsson zblízka van der Harta a na druhé straně se blýskl Esteban proti ráně Türüça.

Další akce byly k vidění po změně stran. Nejpve dos Santos přihrával před branku na volného Jóhannssona a před ním téměř na brankové čáře odkopl míč do bezpečí jeden z hostujících obránců. Na druhé straně spadl oblouček Reimerinka z úhlu na horní tyčku a po hodině hry byl blízko vyrovnání Kolder, který z dobré pozice hlavičkoval těsně vedle. Alkmaar se mohl uklidnit přesně v 70. minutě, kdy skóroval aktivní dos Santos.

První střelu z pravé strany sice dokázal brankář van der Hart ještě vyrazit, ovšem míč se poté vrátil na hranici vápna a dos Santos ho napálil k bližší tyči - 2:0. Ve zbývajícím průběhu mohli hosté snížit, nicméně jednou zasáhla skvěle defenzíva a poté brankář Esteban. V poslední minutě šel do samostatného úniku Hupperts, jenže poté vypálil těsně vedle levé tyče a skóre tohoto zápasu se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Alkmaar si vede velmi dobře, snad už konečně porazí Ajax :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele