základní část, 15. kolo
30.11.2013 19:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Go Ahead Eagles 3:1

Heerenveen si podle očekávání poradil na domácím stadionu s Go Ahead Eagles. I přes nepříznivý stav po prvním poločase dokázali domácí utkání otočit a nakonec zvítězili 3:1. Heerenveen se posunul na sedmou příčku, Eagles prozatím zůstávají třináctí.

Utkání začalo poměrně poklidně, ale ve 14. minutě přišla první větší šance Eagles. Antonia zachytil na pravé straně dlouhý pas a hned z první poslal dobrý centr do pokutového území Heerenveenu, kde číhal Houtkoop. Čtyřiadvacetiletý útočník však svou hlavičku ve vyložené příležitosti nedokázal umístit mezi tři tyče. Podobnou akci rozjel Antonia ještě ve 22. minutě, zakončující Lambooljvšak ale ztroskotal na brankáři Nordfeldtovi.

Hosté byli v prvním poločase lepším týmem. Podtrhnout vynikající výkon svého mužstva mohl v 34. minutě Schroyen, jeho dělovka bez přípravy však ke štěstí domácích letěla jen o kousek vedle pravé tyče. Hosté se do konce první půle však přece jen vedoucího gólu dočkali. Ve 43. minutě se na levé straně dobře uvolnil Sjoerd Overgoor a následně připravil vyloženou šanci Eriku Falkenburgovi, jenž se i přes tíseň jednoho z obránců dokázal na první tyči prosadit - 0:1!

Po změně stran se výkon domácího Heerenveenu podstatně zvedl. Významně mu k tomu pomohla brzká branka. Už ve 49. minutě se k rozehrání standardní situace postavil Ziyech, jenž se snažil mířit na první tyč. Před brankářem však ještě na poslední chvíli zasáhl míč Marten de Roon, který tak celkem jednoduchou situaci proměnil ve vyrovnávací gól - 1:1! Celý stadion hnal své miláčky za otočením skóre, které přišlo prakticky vzápětí. V 53. minutě vzal odpovědnost na svá bedra Pele van Anholt, jenž si po přihrávce teprve osmnáctiletého Basacikogly potáhl míč do středu hřiště a z hranice velkého vápna vyslal nechytatelný projektil za záda bezmocného brankáře Rooma - 2:1!

Domácí naprosto převzali otěže zápasu. Blízko třetí brance byl v 65. minutě Slagveer, jeho rána ze střední vzdálenosti ale postrádala přesnost. Od 70. minuty si domácí hlídali jednobrankový náskok a soustředili se více na rychlé protiútoky. Po jednom z nich v 78. minutě se ocitl tváří v tvář gólmanu Roomovi střelec vyrovnávacího gólu Roon. Výbroným výběhem však zachoval svému týmu naději hostující brankář. Největší šancí hostí ve druhém poločase pak byla rána Van der Lindena ze standardní situace. Nordfeldt však byl na místě a pokus Eagles vyrazil na roh.

O osudu utkání rozhodl v 85. minutě Hakim Ziyech, jenž převzal míč od Basacikogly a vydařenou ranou z šestnácti metrů stanovil skóre na konečných 3:1 pro Heerenveen.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nehráva Finnbogasson?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele