základní část, 22. kolo
05.02.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Ve výborné formě hrající Twente vyhrálo v Heerenveenu 2:0

Souboj Heerenveenu s Twente měl být jedním z vrcholů kola, místo toho diváci sledovali dlouhou dobu nečekané soužení dvou celků z popředí tabulky, které rozhodli hosté ve svůj prospěch až v závěru zápasu trefami Tadiće a Borvena.

Už od úvodních minut bylo patrné, že fanoušky dnes žádná fotbalová paráda nečeká. Oba tábory byly směrem dopředu naprosto bezzubé. A když už se náhodou dostal některý z hráčů ke střele, příliš valně si povětšinou nevedl. Za zmínku z celého prvního poločasu stojí snad jen dalekonosný pokus Ziyecha, se kterým si dokázal brankář Marsman poradit.

Pokud fanoušci věřili, že k nějaké výrazné změně dojde alespoň po změně stran, museli být zklamaní. Dlouhou dobu se totiž pokračovalo v nastoleném trendu - tedy v tvrdém boji bez jakéhokoliv zakončení, jež by zavánělo gólem. Trochu vzruchu přinesl do hry až moment z 68. minuty, kdy unikajícího Ziyecha zastavil Bjelland pouze za cenu faulu. Domácí hráči se dožadovali udělení červené karty hostujícímu stoperovi, rozhodčí Liesveld však vytáhl pouze kartónek žluté barvy.

O pět minut později přišel zničehonic úvodní gól utkání. Dušan Tadić pronikl z pravé strany do pokutového území Heerenveenu a krásnou technickou ranou na zadní tyč překvapil gólmana Nordfeldta. Záhy na to mohl "Srdíčka" dorazit Quincy Promes, který dostal od Gutiérreze perfektní přihrávku na hranici malého vápna, avšak v jasné tutovce trestuhodně selhal.

Twente, jež závěr zápasu zcela opanovalo, se nakonec přeci jen prosadilo ještě jednou. V poslední minutě řádné hrací doby využil přesného centru Tadiće střídající Torgeir Borven a zblízka procedil míč do domácí sítě.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele