základní část, 33. kolo
27.04.2014 14:30 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Go Ahead Eagles 2:2

Vitesse se nachází v hluboké krizi, která jej zřejmě bude stát jistou účast v Evropské lize. Arnhemský celek ani napošesté nedokázal zvítězit, když doma pouze remizoval 2:2 s Eagles, a nedobrovolně přepustil svou čtvrtou příčku PSV. Před závěrečným kolem tak nemá situaci ani zdaleka ve svých rukou.

Že to dnes nebudou mít favorizovaní "Vitas" snadné, potvrdily už úvodní minuty, které byly prostoupeny řadou nepřesností. Vitesse následně začalo hýřit aktivitou, avšak většina jeho střeleckých pokusů postrádala přesnost. V případě nejvyšší nouze pak Eagles podržel gólman Andersen.

V 31. minutě se povedlo hostů vcelku nečekaně ujmout vedení. Po rohu Van der Lindena se prosadil ostřílený kanonýr Marnix Kolder. Domácí fotbalisté pochopitelně chtěli na nepříznivý vývoj zareagovat ještě před přestávkou, místo vyrovnávací trefy ale přihlížejícím divákům nabídli jen festival promrhaných šancí.

Po deseti minutách druhého dějství pak Eagles udeřili podruhé. Xander Houtkoop přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Jarchina Antoniu, který nabídnutou příležitostí nepohrdl a přesně umístěnou střelou si vychutnal gólmana Velthuizena.

Vitesse bylo v té době zralé na ručník, z počátečního šoku se ale rychle otřepalo a vyrazilo na cestu za vyrovnáním. Prvního úspěchu se dočkalo v 71. minutě, když se po centru Ibarry prosadil kapitán Guram Kašia. Vstřelený gól Arnhemské podle očekávání nakopl a už po osmi minutách slavili podruhé. Krásně do horního rohu Andersenovy brány se trefil Davy Pröpper. Ze strany Vitesse to však bylo vše, a proto zápas vítěze nepoznal.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele