základní část, 11. kolo
27.10.2013 16:30 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Groningen 2:2

Arnhem nedokázal udržet dvoubrankové vedení a na svém stadionu pouze remizoval s FC Groningen 2:2. Groningen tak potvrdil dobrou formu z předchozích zápasů a zůstává s osmnácti body za Vitesse pouze o skóre. V nesmírně vyrovnané tabulce ztrácí nyní na čelo soutěže oba týmy pouze jediný bod.

Úvod utkání byl ve znamení mírného tlaku domácích, oba týmy se ale potýkaly s nepřesnostmi v rozehrávce, a tak se diváci dočkali zajímavé situace až ve 32. minutě. Lucas Piazon přesně odcentroval a na značce pokutového kopu si chytře počíhal Mike Havenaar, jenž hlavou mířil přesně do odkryté sítě - 1:0! Šestadvacetiletý útočník s japonským původem si připsal už třetí branku v dosavadním ročníku. Do konce poločasu si Vitesse svůj náskok v pohodě hlídalo a svého soupeře, který za celou první půli ani nevystřelil na bránu, nepustilo do výraznější příležitosti.

I po změně stran pokračoval nápor domácích. Nejprve se v 52. minutě zaskvěl vynikajícím zákrokem gólman Groningenu Bizot, jenž vytlačil střelu dorážejícího Ibarry konečky prstů mimo tři tyče. Z následného rohu poté dokonce Vejinovic nastřelil břevno! Stejná část brankové konstrukce poté zazvonila ještě v 67. minutě po ráně Piazona. Hosté odpověděli stejnou mincí hned z dalšího útoku, když Chery orazítkoval břevno brány strážené Velthuizenem.

Gólovou smršť mezi 73. a 78. minutou odstartovala branka do sítě Groningenu. Piazon opět výborně nacentroval do vápna hostí a Davy Pröpper poslal svůj tým hlavičkou do dvoubrankového vedení! To však moc dlouho nevydrželo. O dvě minuty později předvedli bravurní akci borci v zelenobílém. Po neúspěšném rohovém kopu poslal míč znova do vápna Michael de Leeuw. Tam si našel ideální prostor Richairo Zivkovic, jenž balón umístil ke vzdálenější tyči - 2:1! Aby toho nebylo málo, hned za další tři minuty našel de Leeuw ve vápně nikým nehlídaného Tjaronna Cheryho, který s přehledem překonal Velthuizena - 2:2! V několika málo okamžicích tak domácí přišli o nadějné vedení.

V další fázi zápasu se obě mužstva více zatáhla a hrálo se opatrněji, takže už k žádné větší příležitosti ani na jedné straně nedošlo. Groningen si tak odváží z Arnhemu cenný bod, domácí mohou litovat neproměněných šancí ze začátku druhého poločasu.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele