základní část, 11. kolo
27.10.2013 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda JC - PSV Eindhoven 2:1

Hráči PSV Eindhoven prohráli na hřišti Rody Kerkrade 1:2. Přestože svěřenci Phillipa Cocu vedli, domácí celek dokázal vývoj utkání otočit díky brankám Fledderuse a Németha. PSV navíc neztratilo jen tři body, ošklivě se také zranil brankář Tytoń.

Úvod utkání patřil domácí Rodě. Už v 5. minutě musel gólman Tytoń vytáhnout bravurní zákroky, aby uchránil svůj tým před střelami Huppertse a Németha. Bylo to ale PSV, kdo udeřil první. V 9. minutě hosté krásnou kombinací rozebrali obranu Rody, Depay nádherně uvolnil do volného prostoru Tima Matvže a ten neměl problém skórovat - 0:1!

Blízko gólu bylo PSV opět ve 22. minutě. S Toivonenovou tvrdou ranou měl Kurto problémy, ale dorážející Matavž už míč do branky doklepnout nestihl. Vyrovnat mohli domácí v 38. minutě, ve stoprocentní šanci se ocitl Pluim, z dvanácti metrů jej ale fantastickým zákrokem vychytal Tytoń. PSV však ihned přispěchalo s odpovědí. Ve 41. minutě šli hosté do brejku, který zakončoval Hiljemark, jenž však trefil pouze tyč!

Ve druhém poločase byla lepší domácí Roda, více držela balón a dařila se jí i delší kombinační hra. Na gólový moment si ale domácí borci museli počkat až do 68. minuty. Vzápětí potom, co PSV provedlo dvojí střídání, které hráčům hostí trvalo velmi dlouho, se do vápna PSV prokličkoval Hupperts. Obránci PSV úplně zapomněli na nabíhajícího Fledderuse, který zachytil Huppertsovu přihrávku a z minimální vzdálenosti zajistil svému celku vyrovnání - 1:1! V 72. minutě navíc dostal druhou žlutou kartu v zápase Memphis Depay a oslabil tak svůj tým do konce utkání.

Domácí šli i přes lichotivý remízový stav za vítězstvím. A dočkali se. V 85. minutě se obraně hostí podařilo nakopnutý míč odpálit pouze na kopačky domácího Fledderuse, jenž ihned odevzdal míč Némethovi. Ten se příliš nerozpakoval a z hranice velkého vápna nekompromisně propálil brankáře Tytoně - 2:1!

Závěr utkání ještě poznamenalo nepříjemné zranění hostujícího gólmana, jenž při likvidaci přímého kopu nešťastně dopadl na brankovou konstrukci a přivodil si poranění hlavy. Do branky tak po ošetření polského brankáře musel naskočit hráč z pole Toivonen, jelikož PSV už nemělo možnost dalšího střídání. Zdravotní stav Tytoně zatím není znám.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele