základní část, 33. kolo
27.04.2014 14:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Roda JC - FC Groningen 1:2

Poslední Rodu už zřejmě nikdo nespasí. Kerkradský celek mohl v případě vítězství přeskočit sedmnáctý Nijmegen, jenomže nabídnuté příležitosti nevyužil. Groningenu doma podlehl těsně 1:2. Před závěrečným kolem se tak jeho šance na účast v baráži pohybují pouze v oblasti teorie. Zvlášť když Rodu budou čekat doma silní Eagles...

Do duelu s FCG ale každopádně "De Koempels" nevstoupili vůbec špatně. Vždyť se už po pouhých třech minutách hry ujali vedení, když si hostující bek Hans Hateboer nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

Rychlý gól Rodu uklidnil, s postupem času však začal získávat půdu pod nohama favorizovaný Groningen, který chtěl ještě před poločasovým hvizdem alespoň vyrovnat. To se mu sice nepovedlo, na začátku druhého dějství si ale vše vynahradil. Jako první se vyznamenal Tjarron Chery, který geniální přihrávkou vyslal do šance mladíčka Živkoviće, jenž zachoval při zakončení klidnou hlavu a prostřelil brankáře Kurta.

Od úvodní trefy Groningenu uběhlo pouhých šest minut a už se hosté radovali znovu. Obrat dokonal Filip Kostić. Domácím fotbalistům svitla naděje po vyloučení Kieftenbelda, ovšem nabídnuté přesilovky nevyužili a zcela po zásluze museli nakonec skousnout další porážku.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele