základní část, 2. kolo
09.08.2013 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Roda JC - Cambuur Leeuwarden 2:0

Fotbalisté Rody se radují. Proti nováčkovi z Cambuuru to podle očekávání neměli snadné, nakonec ale vyválčili první letošní vítězství. Tři body si připsali za výsledek 2:0.

Utkání začalo hodně opatrně a to z obou stran. Roda sice působila na pohled nepatrně aktivnějším dojmem, přesto ale pro hostující obranu představovala jen minimální nebezpečí. Podobně neškodný byl i Cambuur.

Čekání na gólovou příležitost se tak nakonec protáhlo na téměř půlhodinu hry. Jako první zahrozil domácí útočník Krisztián Németh, který dostal výbornou přihrávku za obránce, udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři Nienhuisovi, avšak poté zcela nečekaně zamířil těsně vedle vzdálenější tyčky.

O pět minut později si už maďarský šutér vedl o poznání lépe. Fledderusův centr ze strany srazil Bijker ke kopačkám právě Németha, jenž tentokrát nezaváhal a z první prostřelil bezmocného Nienhuise - 1:0. Po vstřeleném gólu tlak Rody narostl, další trefa kerkradské družiny už ale každopádně nepřišla.

Trenér Cambuuru Dwight Lodeweges si byl moc dobře vědom, že jeho svěřencům první půle ani v nejmenším nevyšla, a proto už o přestávce sáhl k dvojnásobnému střídání. Nově příchozí hráči - Hemmen a Ritzmaier - přinesli do hry Leeuwardenu očekávané oživení a Roda rázem musela začít myslet také na defenzívu.

Hodně horko bylo domácím fotbalistům především v 55. minutě, kdy brankář Kurto zatarasil cestu sprintujícímu Bakkerovi a ve vlastním vápně jej poslal k zemi. Zákrok polského gólmana zaváněl penaltou, ovšem rozhodčí Blom nechal pokračovat ve hře. Cambuur to zkoušel i nadále. Po Lukokiho přihrávce ze strany zakončoval Barto, ale v těžké pozici pálil nepřesně.

Odpor hostů Roda definitivně zlomila až v poslední minutě řádné hrací doby. Demouge výborně sklepl míč pro Mitchella Donalda, který dostal neuvěřitelně mnoho prostoru i času k zakončení a zhruba z patnácti metrů si vychutnal brankáře Nienhuise - 2:0.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
hradec

Roda Kerkrade 2:0 Cambuur Leeuwarden

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele