základní část, 31. kolo
05.04.2014 19:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - Cambuur Leeuwarden 1:1

Fotbalisté Nijmegenu nedokázali ani v domácím prostředí bodovat naplno proti konkurenčnímu Cambuuru a tři kola před koncem tak téměř definitivně stvrdili, že se baráži pravděpodobně nevyhnou. NEC totiž tři kola před koncem ztrácí na patnácté místo Bredy čtyři body a dá se jen těžko očekávat, že by domácí ve všech třech zbývajících duelech bodovali. Hosté sice klesli na dvanáctou pozici, nicméně zatím mohou být relativně v klidu.

Tři kola před koncem Eredivisie je totiž jasné, že přímo do druhé ligy padat nebudou a před šestnáctým Waalwijkem mají náskok šesti bodů, což je vzhledem k vyrovnanosti dolní poloviny tabulky opravdu luxusní náskok. NEC naopak má na poslední Rodu náskok dvou bodů a rozhodně není jisté, jestli do baráže vůbec půjde. Obě branky byly k vidění v prvním poločase, v tom druhém se ve vypjatých chvílích přiostřilo a uděleny byly tři červené karty.

Nijmegen šel přitom do vedení po necelé čtvrthodině hry z první vážnější akce utkání z pokutového kopu. Po zákroku Drosteho na Geoffreye Castilliona oceněného žlutou kartou sudí okamžitě ukázal směrem k penaltovému puntíku a samotný kop poté proměnil bez většího zaváhání právě Castillion, který poslal balón k levé tyči. O pět minut později mohlo být srovnáno, po přihrávce Marta Djikstry netrefil Barto zblízka odkrytou branku.

Nicméně poté se hra vyrovnala a hosté měli více ze hry, srovnat dokázali v nastaveném čase úvodního dějství a to byla pro domácí opravdu velká rána. K přímému volnému kopu zhruba z dvaadvaceti metrů se postavil Djikstra a nádherně zakroutil míč k pravé tyči, brankář Gentenaar byl bez šance. Po změně stran se skóre duelu mohlo měnit po hodině hry, ovšem Castillion po skvělém pasu Vermijle nezamířil osamocen v pádu mezi tři tyče.

Další důležité momenty byly k vidění až v závěrečné pětiminutovce, ovšem tentokráte se nejednalo o vyložené příležitosti. Nejprve odešel do sprch po přímé červené kartě Ryan Koolwijk, který udeřil van Moorsela do tváře, a i když to hostující záložník trochu přifilmoval, tak nebylo co řešit. Neuběhla ani minuta a na druhé straně se poroučel z trávníku po druhé žluté kartě Marcel Ritzmaier. Za další tři minuty domácí Rens van Eijden za zmaření vyložené brankové příležitosti také bez předchozího žlutého vyrovnání odkráčel před koncem střetnutí do kabin.

Autor: Viktor Sandev / nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele