základní část, 32. kolo
12.04.2014 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - SC Heerenveen 0:2

Heerenveen, jenž v minulém kole rozstřílel PSV, přidal do své sbírky další cenný skalp. Na půdě Go Ahead Eagles, kde neuspěje jen tak někdo, zvítězil po přesvědčivém výkonu 2:0.

Už od počátečních minut bylo patrné, že nás dnes čeká vyrovnaná bitva, o jejímž výsledku budou rozhodovat maličkosti. Také proto byla první půle na gólové příležitosti poměrně skoupá. Téměř půl hodiny se na hřišti nic mimořádně zajímavého nedělo, vyhlížená změna přišla až v závěrečné patnáctiminutovce, kterou zcela opanoval hostující Heerenveen.

Frísané ze svého náporu nakonec vytěžili i úvodní trefu utkání. Tu obstaral mladíček Joost van Aken, jenž si naběhl na Sinkgravenův roh a hlavou uklidil míč do sítě. Ještě před přestávkou mohla Srdíčka své vedení dokonce navýšit, ale Finnbogasonovu ránu z úhlu vychytal Andersen, zatímco Van den Berg mířil v akrobatické pozici mimo.

Po obrátce se fotbalisté Eagles konečně probrali z letargie a hostující obraně hned několikrát zle zatopili. Jako první se pokoušel srovnat Xander Houtkoop, ale jeho přízemní rána z úhlu prosvištěla přibližně metr vedle vzdálenější tyčky. Vzápětí byl vidět zejména středopolař Erik Falkenburg, který to zkoušel zpoza vápna i z bezprostřední blízkosti, ovšem v obou případech si vylámal zuby na bravurním Nordfeldtovi.

Heerenveen se ve druhé půli nikam nehrnul a pouze pasivně vyčkával, s čím přijde protivník. Ač se tato taktika mohla jevit jako zbytečně opatrná, nakonec se ukázala jako správná. Třináct minut před koncem řádné hrací doby navíc hosté přidali další trefu. Alfred Finnbogason si naběhl na přihrávku Basacikoglua a lehkou tečí korunoval vítězství svého celku.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele