základní část, 7. kolo
20.09.2013 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - Cambuur Leeuwarden 0:0

Souboj nováčků skončil zaslouženou bezgólovou remízou. Především pro hostující Cambuur, jenž přišel už před přestávkou o vyloučeného Van der Laana, má bod obrovskou cenu.

Dnešní utkání sice začalo pěkně zostra, následně ale tempo hry výrazně opadlo. Veškeré dění se přesunulo do poklidného středu pole. I proto se nakonec čekání na úvodní šanci zápasu vcelku protáhlo. Jako první po čtvrthodině zahrozil domácí Antonia, který střelou z voleje z poměrně ostrého úhlu trefil boční síť.

O poznání blíže gólu byl zakrátko Ramon Leeuwin, a to hned dvakrát. Obě hlavičky hostujícího stopera ale nakonec skončily neúspěchem: nejprve mířil těsně nad, vzápětí jeho pokus zablokoval na brankové čáře stojící Schmidt. Eagles toho v první půli, podobně jako Cambuur, mnoho nepředvedli, přesto ale měli v 36. minutě vynikající příležitost, jak se ujmout vedení. Tu však nevyužili, jelikož Schmidt mířil jen do tyčky a následnou dorážku Schenka pro změnu vyškrábl brankář Nienhuis.

Závěr prvního poločasu hostům ani v nejmenším nevyšel. Nejprve svou stoprocentní šanci neproměnil Hemmen a krátce na to se po naprosto zbytečném zákroku na Houtkoopa nechal vyloučit obránce Martijn van der Laan.

Po obrátce přišel podle očekávání tlak domácích hráčů, kteří hrozili ze všech možných pozic. Velmi nebezpečně vypadal především dalekonosný pokus Overgoora, s nímž měl velké potíže gólman Nienhuis. Eagles si udržovali zjevnou převahu po celý zbytek duelu, ovšem v koncovce předvedli obrovské trápení. Když už náhodou šla nějaká střela na bránu, dopadlo to jako v případě Van der Lindena, jehož přízemní dělovka byla zablokována.

Vůbec největší příležitost druhé půle přišla až v samotném závěru, kdy se do míče opřel domácí Rijsdijk a zpoza vápna orazítkoval tyčku hostující svatyně. Jelikož ani tato šance neskončila gólem, zápas nakonec vítěze nepoznal.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Go Ahead Eagles 1:1 Cambuur Leeuwarden

Snad nejvyrovnanější souboj v historii Eredivisie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele