základní část, 23. kolo
08.02.2014 19:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar 2:1

Nováček soutěže Go Ahead Eagles ukončil svou čtyřzápasovou sérii bez vítězství ve velkém stylu, když na domácím hřišti přehrál silný Alkmaar 2:1. Na hostech byla znát absence nejlepšího střelce Jóhannsona. Go Ahead jsou s osmadvaceti body dvanáctí, AZ i přes překvapivou prohru zatím drž sedmou pozici.

Počáteční fáze utkání byla z obou stran nervózní, obě mužstva se dopouštěla řady nepřesností a diváci na stadionu v Deventeru se příliš bavit nemohli. Až v 19. minutě rozehřála fanoušky Eagles akce jejich milovaného klubu. Falkenburg předvedl dobrý individuální průnik po pravé straně a vyslal i dobrou ránu, po teči však míč skončil těsně mimo. Na druhé straně odpověděl Berghuis, domácí gólman Andersen však byl na svém místě. Eagles měli velkou převahu na míči, která se jim vyplatila v 35. minutě. Doke Schmidt převzal od Türuce míč a z dobrých pětadvaceti metrů vykouzlil parádní ránu, která zapadla přesně pod břevno Alvaradovy branky - 1:0!

Deventerští byli v druhém poločase rozhodnuti jednobrankový náskok udržet a svého soupeře napadali velmi vysoko. Alkmaar se snažil trpělivou rozehrávkou ukolébat domácí, ale i tak si hosté vytvářeli jen minimum brankových příležitostí. AZ se rychle krátil čas a s přibývajícími minutami rostla naděje domácích na překvapivý bodový zisk. Navíc byli Eagles nebezpečnějším týmem. V 81. minutě mohl vedení domácích zvýšit Hootkoop, v dobré pozici ale čtyřiadvacetiletý útočník selhal.

Fotbalisté AZ v posledních deseti minutách dokázali domácí zatlačit, nepohlídali si však zadní vrátka a po bleskové rozehrávce domácího gólmana se do samostatného úniku dostal nejlepší hráč domácích Jarchinio Antonia, jenž své sólo zakončil parádní kličkou Alvaradovi a i přes snahu vracejícího se Gudmundssona nakonec dostal míč do branky - 2:0! Utkání tak bylo dvě minuty před koncem prakticky rozhodnuto, AZ se však přece jen ještě dostal ke korekci skóre. V 94. minutě se po rohu hostů dostal ke střele Roy Beerens a jeho tečovaná rána zpoza šestnáctky nakonec skončila v síti - 2:1! Více už však Alkmaar nestihl a z Deventeru si odváží zaslouženou porážku.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele