základní část, 5. kolo
31.08.2013 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Twente - SC Heerenveen 1:1

Twente nepotvrdilo roli favorita a na domácím hřišti málem prohrálo s oslabeným SC Heerenveen, nakonec však remízu 1:1 pro domácí zachránil Rasmus Bengtsson.

Twente bylo od počátku utkání silnější na míči, avšak svůj tlak nedokázalo přeměnit v gólový úspěch. Už ve 13. minutě zahrozil hlavičkující Castaignos, ale hostující gólman Nordfeldt jeho střelu lapil.

Na další minuty zamklo Twente Heerenvenn na jejich polovině, nicméně na vyloženou šanci si museli počkat až do nastavení první půle, kdy byl kolmicí ve středu hřiště vyslán sám na brankáře Nordfeldta aktivní Castaignos. Jeho střela však těsně prolétla kolem levé tyče.

Mementem pro domácí měly být rychlé protiútoky Heerenvenu, z nichž nejnebezpečnější byl atak z 20. minuty tažený Rosalesem z levé strany. Hlavičku Rajiva La Parry však efektním zákrokem zlikvidoval brankář Marsman.

Po změně stran pokračoval nápor domácích, ale opět chyběly gólové šance. Bezbrankový stav překvapivě ukončil v 64. minutě Heerenveen. Po nebezpečném rohovém kopu na polovině Heerenveenu nabídlo Twente otevřený prostor pro protiútok hostí. Dokonalý nájezd do otevřené obrany dokonal střelou do prázdné brány Joey van den Berg - 0:1!

Frustrovaní domácí začali kupit chyby, ze kterých resultovala šance Heerenveenu. Blýskl se však domácí gólman Marsman, který v 68. minutě zlikvidoval střelu La Parry. Od 75. minuty už se zápas opět dostal do starých kolejí, kdy Twente marně obléhalo hostující svatyni. Nervozita obou mužstev se projevovala i ostrými zákroky a nesportovními strkanicemi, jež musel sudí Blom krotit žlutými kartami, kterých v závěru druhé půle rozdal celkem pět.

Twente neochvějně mířilo za první domácí porážkou v letošním ročníku, avšak stejně jako v první půli si nejlepší akci nechalo až do samotného konce poločasu. V 90. minutě po rychle rozehraném autovém vhazování na levé straně přišla kolmice do malého vápna hostí a centr na nekrytého Rasmuse Bengtssona, jenž nekompromisní střelou stanovil konečný výsledek utkání na 1:1!

Heernveen i přesto musí hodnotit utkání pozitivně, jelikož i výrazně oslabeni (zejména o autora šesti gólů Alfreda Finnbogasona) dokázali účinně vzdorovat domácímu Twente. Na druhé straně pokračuje celek z Enschede v nepřesvědčivých výkonech, když si opět nedokázal vytvořit větší množství brankových příležitostí a bod za remízu 1:1 zachránil až v posledních minutách zápasu.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele