play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
07.05.2014 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - SBV Vitesse 1:0

Groningen doma vybojoval v prvním semifinálovém utkání vítězství 1:0 nad Vitesse. Vyrovnaný zápas rozhodnul až v 88. minutě Lorenzo Burnet. Seveřané tak udělali před sobotní odvetou první důležitý krok k postupu do finále. Vitesse může litovat kromě zmařených šancí i neproměněného pokutového kopu.

Opatrný začátek zápasu dlouho nepřinášel příliš vzrušujících momentů. První vážná situace nastala až ve 12. minutě, když domácí Lindgren fauloval ve vápně Ibarru a sudí nařídil pokutový kop. Penaltu Cristiana Atsu však vychytal brankář Bizot, který skvělým skokem k tyči zamezil důležité úvodní brance! Vitesse však ve svém úsilí nepolevovalo a právě Atsu se velmi aktivně snažil odčinit své zaváhání. Jeho pokusy ale končily mimo stejně jako střela Havenaara z 33. minuty.

Groningenu se povedl vstup do druhé půle. Hned ve 47. minutě se hostující gólman Velthuizen notně zapotil při střele Zivkovice a poté se do slibné pozice tlačil Burnet, v obou případech ale arnhemský brankář obstál. I v dalších minutách druhé půle byli aktivnější domácí, ale jejich projektily mířily často mimo branku. Po hodině hry pak předvedl dobrý zákrok domácí brankář Bizot, jenž si poradil se střelou Labyada.

Rozhodující moment zápasu přišel v 88. minutě. Lorenzo Burnet vhodil na levé straně míč do hry a upaloval do vápna hostů. Tam sebral míč z pod kopačky obránci Vitesse van der Heijdenovi a levačkou poslal míč přesně k tyči - 1:0! Groningen se tak nakonec dočkal vytouženého vítězství a do Arnhemu pocestuje s jednobrankový náskokem.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, football-oranje.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele