základní část, 29. kolo
22.03.2014 18:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - SBV Vitesse 3:1

Ztrápený Groningen vstřelil poprvé na jaře více než jednu branku a své nenadále gólové potence okamžitě využil zisku cenných tří bodů. Vitesse, jež stále sní o účasti v Lize mistrů, přehrál doma po dobrém výkonu 3:1.

Oba dnešní aktéři vletěli do utkání s pořádnou vervou, což hned zpočátku přineslo několik nebezpečných střel a šancí na obou stranách. A také rychlý úvodní gól, který si připsal domácí Groningen poté, co stoper Kašia promáchl ve středu pole, míče se zmocnil mladíček Richairo Živković, jenž po zhruba třicetimetrovém sprintu obehrál gólmana Velthuizena a zakončil do zívající brány.

Po trefě FCG tempo hry na malou chvíli uvadlo, velmi záhy se ale vše vrátilo do zajetých kolejí a diváci dále sledovali strhující podívanou, přinášející nespočet zajímavých momentů. Největší šance patřila hostujícímu Atsuovi, který měl po přistrčení Lucase Piazóna před sebou už jen brankáře Bizota, ten se však vytáhl a bravurním zákrokem vyrazil míč na roh.

Na počátku 39. minuty si už ghanský útočník, zapůjčený do Vitesse z Chelsea, vedl o poznání lépe, když se skvěle prosmýkl okolo Burneta a ze strany srovnal krok dokonalým lobem. Krátce po obrátce mohli Arnhemští stav utkání dokonce zcela otočit, ale Kazaišvili svou ránu poslal do středu brány, kde operoval připravený Bizot.

Třetí trefa zápasu nakonec patřila Groningenu, konkrétně Nicku van der Veldenovi, jenž si při rozehrání rohu naběhl nikým nehlídán na zadní tyč a se štěstím propasíroval míč za záda Velthuizena. Vitesse inkasovaný gól rozhodil. I proto již o sedm minut později inkasovalo znovu. Přesnou ranou z hranice vápna se prosadil Tjarron Chery a nasměroval svůj tým k zisku tří bodů.

Hosté se už na žádné zdramatizování závěru zápasu nezmohli a po předešlé prohře s PSV museli skousnout další hořkou pilulku.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele