základní část, 25. kolo
22.02.2014 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - Roda JC 1:0

Fotbalisté Cambuuru dokázali v domácím prostředí v důležitém zápase porazit konkurenční Rodu Kerkrade brankou ve druhé minutě nastaveného času a připsali si velmi důležité body do tabulky, potvrdili tak dobrou formu z poslední doby. Ovšem toto vítězství se dá považovat za velice šťastné, celé utkání bylo velmi vyrovnané od samého začátku a nebýt dvou vyloučení hostů v posledních minutách utkání, tak by se oba výběry asi rozešly smírně.

Do první šance se dostali domácí přesně po dvaceti minutách hry, kdy po centru Bijkera z levé strany zakončoval z voleje Lukoki a jen těsně minul pravou tyč. Z následného protiútoku zahrozila o dvě minuty později i Roda, kdy po přímém volném kopu hlavičkoval z hranice brankového území Néméth a brankář Nienhuis dokázal skvěle zasáhnout na brankové čáře. Tempo hry se stále zvyšovalo a po půl hodině hry opět hrozil Cambuur.

Těsně za hranicí pokutového území vypálil Bakker a brankář Kurto brilantně odvrátil míč na rohový kop. Velké možnosti domácí spálili také v samém závěru úvodního dějství. V tváří tvář proti Kurtovi stanul Manu a jen kvůli lehké teči balón neskončil mezi třemi tyčemi. Ihned poté hlavičkoval zhruba z osmi metrů Barto a horní tyčku netrefil o centimetry. Po změně stran se opět nejprve oba výběry rozehrávaly a šance byly k vidění až po hodině hry.

Velmi dobrou ránu z první vyslal Hupperts a z hranice vápna zamířil o malý kousek nad břevno. V závěrečné dvacetiminutovce měl přeci jen lehce navrch Cambuur. Ten hrozil hlavně z rohových kopů, po jednom z nich vyrážel Kurto znovu až z brankové čáry. V 78. minutě se po sražené střele dostával do zakončení Lukoki, ovšem Kurto i nyní držel naděje svého týmu nad vodou a neskutečně vyrazil balón na další roh.

To nejpodstatnější se událo až v posledních pěti minutách utkání. Nejprve putoval předčasně do kabin Luijckx po druhé žluté kartě v 87. minutě, přesně o tři minuty později ujely nervy také Ramosovi a též po druhé žluté kartě podruhé oslabil svůj tým. Cambuur toho dokonale využil ve druhé nastavené minutě, když po závaru v pokutovém území předvedl nejlepší přehled Paco van Moorsel a krásnou ranou k tyči rozhodl - 1:0.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele