základní část, 14. kolo
23.11.2013 19:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - NEC Nijmegen 2:1

Cambuur si doma poradil NEC Nijmegen v poměru 2:1 a poskočil na třináctou příčku. NEC se po čtrnáctém kole ocitlo na posledním místě Eredivisie. Vítězný gól zařídil domácímu celku rakouský záložník Marcel Ritzmaier.

Domácí byli od začátku utkání aktivnějším týmem. Ve 14. minutě natáhl Ritzmaier z pětadvaceti metrů a gólman Johnsson jen s obtížemi vyrazil balón před sebe, kde se k dorážce dostal van Moorsel, který však mířil v těžké pozici mimo. Ve 29. minutě byl velmi blízko skórování Lukoki, jenž svou střelou už překonal Johnssona, ale gólu na brankové čáře zabránil dobře postavený obránce Vermijl. Domácí fanoušky to ale mrzet nemuselo, jelikož o pouhé čtyři minuty později se po přihrávce Barta van Brakela prosadil poprvé v sezóně Mohamed El Makrini - 1:0!

V 38. minutě však i NEC ukázalo, že umí dávat góly. První rohový kop hostů v utkání ještě domácí obrana odvrátila, míč se však dostal Ryanu Koolwijkovi, jenž přesným centrem našel hlavu Kevina Conboye - 1:1! Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran pokračovala vyrovnaná hra, kterou charakterizovala řada nepřesností. Za zmínku tak stojí pouze chaos v obraně domácích v 52. minutě, který málem rezultoval vlastním gólem, pokud by gólman Zeinstra nevytlačil míč na rohový kop. Dalším zajímavým okamžikem byla Lukokiho střela ze střední vzdálenosti, ale ani ta se mezi tři tyče nevlezla.

Fotbalový průměr tak rozčísla až akce Cambuuru ze 71. minuty. Marcel Ritzmaier se dostal k míči a z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl k nechytatelné bombě, kterou poslal svůj tým do vedení 2:1! Na cestě do branky se střela rakouského středopolaře ještě zřejmě otřela o obránce Tobiase Haitze, gól byl ale připsán Ritzmaierovi, kterého ani poté střelecká chuť nepopouštěla. V 80. minutě totiž opět napřáhl z hranice velkého vápna a brankář Johnsson měl co dělat, aby ránu vytlačil alespoň na rohový kop.

Očekávaný nápor Nijmegenu se nekonal, naopak domácí si vítězství s přehledem uhájili. V závěru ještě spálili vyložené šance Brands a Lukoki, a tak zůstalo skóre i po devadesáti minutách pouze 2:1 pro Cambuur.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele