základní část, 19. kolo
19.01.2014 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - Go Ahead Eagles 2:0

Fotbalisté Cambuuru zvládli své první střetnutí v novém roce a do tabulky si připsali velmi důležité tři body. V domácím prostředí přehráli Go Ahead 2:0 a v tabulce se vyhoupli z dvaceti body ze sedmnáctého na čtrnácté místo tabulky. Domácí byli v celém průběhu utkání lepším celkem a vytvořili si i více vyložených příležitostí, nakonec zaslouženě zvítězili. Na svého nedělního protivníka se dotáhli na rozdíl tří bodů.

Nováček z Deventeru je stále desátý s třiadvaceti body, za ním to je ještě více natěsnané. Hosté byli lepší pouze v úvodní desetiminutovce, pak už převzali iniciativu domácí. Cambuur se dostal do vedení krátce po čtvrthodině hry, kdy Van Moorsel přihrál podél pokutového území míč na Marcela Ritzmaiera a ten nádhernou střelou přesně k pravé tyči otevřel skóre dnešního utkání. Cambuur byl aktivnější i nadále a Ritzmaier mohl zvýšit.

Po pětadvaceti minutách hry se znovu odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti a tentokráte minul vzdálenější tyč jen o pár decimetrů. Po půl hodině hry se po krásné individuální akci dostal do pokutového území Manu a tvrdě vypálil, brankář Room si tentokráte s jeho ranou poradil. Leuwarden tlačil i po změně stran a mohl okamžitě své vedení navýšit. Nejprve v 50. minutě po krásné přízemní kombinaci a následném centru Lukokiho hlavičkoval těsně nad Martjin Barto.

O necelé tři minuty později to zkusil z necelých pětadvaceti metrů Periera, jeho dělovka směřující na zadní tyč skončila o pár centimetrů vedle. Domácí definitivně pojistili svůj náskok v polovině druhého dějství, kdy po rohovém kopu na zadní tyč hlavičkoval v krkolomné pozici Barto a dokázal přehodit bezmocného Rooma.

Hosté začali tlačit až v samém závěru a vytvořili si několik zajímavých situací před gólmanem Nienhuisem, ten však musel zasahovat až necelých pět minut před koncem. Po přímém volném kopu Jopa van der Lindena těsně za hranicí pokutového území dokázal domácí strážce odvrátit balón na rohový kop a další vyloženou příležitost si Go Ahead již nevytvořilo.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele