základní část, 17. kolo
15.12.2013 12:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - AFC Ajax 1:2

Ajax musel o tři body ze hřiště Cabuuru bojovat do poslední chvíle. Nakonec však díky brance Danyho Klaassena v nastavení přece jen zvítězil v poměru 2:1. Cambuur i přes statečný výkon neopouští sestupové pozice, Ajax naopak obhájil druhou příčku a stále čeká na zaváhání Vitesse.

Zápas byl daleko více ve znamení bojovnosti a osobních soubojů než o fotbalové kráse. Od úvodních minut byl Ajax lepší na míči, ale domácí výborně napadali a nepouštěli obhájce titulu do žádných větších akcí. Zajímavé chvíle přišly až v samotném závěru poločasu. V 39. minutě se do pokutového území Ajaxu skvěle prokličkoval Lukoki, konžský útočník však svou individuální akci zakončil nepřesně. Vzápětí se ale mohli radovat fanoušci Ajaxu. Klaassen skvěle načasovanou přihrávkou našel nabíhajícího Lasse Schøneho, jenž levačkou doklepl míč do sítě - 0:1!

Po změně stran pokračoval Ajax v nátlakové hře, ale víc než několik závarů před brankou stráženou Nienhuisem z toho nevytěžil. Gólman Ajaxu Cillessen se začal potit až v poslední desetiminutovce. Nejprve vytáhl v 80. minutě bravurní zákrok proti hlavičce Leeuwina, při následné akci už však kapituloval. Po přihrávce Christovaa se ve vápně Ajaxu výtečně zorientoval Michiel Hemmen a z bezprostřední blízkosti Cillessena propálil - 1:1! Cambuur tak uštědřil Ajaxu lekci z efektivity.

Ajax v Leeuwardenu rozhodně remizovat nechtěl a všemi silami se snažil strhnout zápas na svou stranu. Po druhé žluté kartě Marcela Ritzmaiera v 91. minutě hráli domácí o deseti. Čas se hostujícímu celku ale rychle krátil. V poslední minutě nastavení však tlak Ajaxu vygradoval. Domácí hráči vyráželi střely svého soupeře všemi možnými prostředky, avšak po rohovém kopu v 92. minutě se k odraženému míči dostal Davy Klaassen, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a svou sedmou brankou v sezóně zajistil svému mužstvu tříbodový zisk - 1:2!

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele