základní část, 18. kolo
21.12.2013 18:45 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

Heerenveen si s chutí zastřílel, Alkmaaru nadělil "bůra"

Závěr podzimu nezastihl Alkmaar v ideální herní pohodě, což se v plné kráse potvrdilo v duelu s Heerenveenem. Advocaatovi svěřenci podali prachbídný výkon a po zásluze museli skousnout další porážku. Tentokráte v poměru 1:5.

Úvodní minuty utkání toho mnoho nenabídly, hned první šance ale nakonec přinesla gól. Na konci rychlého brejku Heerenveenu se ocitl mladíček Bilal Basacikoglu, jenž překvapil Estebana krásnou střelou na zadní tyč.

Brzký inkasovaný gól měl na psychiku domácích fotbalistů katastrofální vliv. Alkmaar se zcela sesypal, a tak musel přijít další trest. Střelu Slagveera ještě dokázal Esteban zlikvidovat, v 21. minutě se už ale po krásné dalekonosné ráně Ziyecha natahoval marně.

Následně hosté polevili, čehož mohl využít Martens, ovšem z přímého kopu orazítkoval pouze břevno. Vytouženého snížení se AZ dočkalo až pět minut před přestávkou, kdy útočník Aron Jóhannsson obdržel výborný pas za obranu, hrudí si zpracoval míč a zblízka překonal brankáře Nordfeldta.

Poslední slovo ale patřilo opět Heerenveenu. Těsně před poločasovou pauzou dostal Martens naprosto nesmyslnou přihrávkou do obrovských potíží brankáře Estebana, který při snaze odkopnout balon nastřelil dotírajícího Finnbogasona. O něj se míč odrazil směrem na bránu, načež jej do sítě dorazil pohotový Luciano Slagveer.

Po obrátce začali domácí aktivně, ovšem mnohokrát se k zakončení nedostali. Úřadovat tak začal znovu Heerenveen. V 62. minutě ještě podržel Alkmaar vynikající Esteban, jenž vychytal šance Basacikoglua i Finnbogasona, o sedm minut později už ale lovil míč ze své sítě. Střelou k tyči zpoza šestnáctky se prosadil Finnbogason.

Domácí fotbalisté byli na kolenou, Heerenveen však neměl slitování a bezbranný Alkmaar dorazil pátou trefou. Přesnou ranou ze střední vzdálenosti korunoval hostující vítězství Hakim Ziyech.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele