základní část, 6. kolo
15.09.2013 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles 3:0

Fotbalisté Alkmaaru zvládli na jedničku duel s nováčkem z Go Ahead a vylepšili si tak náladu po nepříliš vydařeném období před reprezentační pauzou. AZ má na kontě po šesti duelech deset bodů a posunulo se do horních pater Eredivisie, naopak jeho soupeř zaznamenal svou druhou porážku a s osmi body se nachází ve středu tabulky. O vítězství favorita rozhodla proměněná penalta po půl hodině, ve vyrovnaném klání AZ dalo další dva góly v nastavení.

Hned v úvodu byl hodně vidět Aron Jóhannsson. Ten v 6. minutě nebezpečně vypálil a brankář Eloy Room s vypětím všech sil balón napodruhé zkrotil. Domácí měli tlak i nadále a celku z Deventeru v podstatě nepůjčili míč. Ve 30. minutě po střetu v pokutovém území nařídil rozhodčí penaltu a tu s přehledem proměnil právě Jóhannsson. O pět minut později mohlo být v hostujícím táboře ještě hůře.

Po nádherném pasu za obranu okamžitě vypálil Maarten Martens a jeho pokus opravdu jen těsně minul levou tyčku. Alkmaar v mírném nátlaku dohrál první poločas a nebezpečný byl i zkraje toho druhého zásluhou skvěle hrajícího Jóhannssona. Ten předložil míč před prázdnou branku Royi Beerensovi, který se do míče netrefil ideálně a nepochopitelně mířil mimo. Hosté se poprvé výrazně ozvali až po necelé hodině hry.

Ze střední vzdálenosti se do míče opřel Jop van der Linden, jenže jeho střela skončila o pár decimetrů nad brankou. Ihned na to spálil další obrovskou příležitost Beerens, když gólman Room fantasticky vytěsnil míč z brankové čáry na rohový kop. V závěrečné čtvrthodině Go Ahead přidalo a bylo blízko vyrovnání. Nejprve se ocitl střídající Joey Godee osamocen před brankářem Estabanem, jenže nabídnutá příležitost ho zřejmě vyděsila a mířil hodně mimo.

V poslední minutě zahrozil Marnix Kolder, jeho technický pokus z přímého volného kopu doslova prosvištěl nad břevnem. Alkmaar poté nemilosrdně trestal a ještě přidal dvě branky. V první nastavené minutě po rychlém brejku našel Beerens zcela volného Viktora Elma a ten hlavou nemohl minout - 2:0. Posledním střelcem zápasu se stal ve čtvrté nastavené minutě Steven Berghuis, který po střele Elma a následnému odrazu od tyče měl při dorážce snadnou práci - 3:0.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

AZ Alkmaar 2:2 Go Ahead Eagles

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele