základní část, 16. kolo
07.12.2013 19:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 1:2

Dick Advocaat musel vytrpět první domácí porážku po svém návratu na lavičku AZ. FC Twente totiž dvěma brankami Younesse Mokhtara dokázalo otočit utkání v Alkmaaru a zopakovalo tak podobný úspěch z minulého roku. AZ Alkmaar zatím zůstává na šesté příčce, Twente potvrdilo bronzovou pozici.

Atraktivitě utkání bezesporu výrazně přispěla brzká branka domácích. Už ve 3. minutě našel Nick Viergever přesným pasem Roy Berense, jenž si před brankou míč zpracoval hrudí a výstavním volejem nasměroval svůj tým do vedení 1:0! Twente se ze všech sil snažilo o vyrovnání. V 18. minutě se po chybě obránců AZ ocitl ve vyložené příležitosti Gutierrez, v přímém souboji s brankářem Alvaradem však ztroskotal. I tak ale bylo AZ lepším mužstvem. Domácí byli blízko druhému gólu ve 23. minutě, ale Ortizova tečovaná rána skončila pouze těsně nad brankou Twente.

Navýšit skóre mohl rovněž aktivní Berens ve 28. minutě, jeho utaženou přízemní střelu však Marsman skvělým zákrokem vyrazil. Z následného rohu měl na hlavě gól Viergever, jenže obránce AZ mířil jen těsně vedle Marsmanovy svatyně. O to paradoxněji vyzněla akce Twente z 39. minuty. Domácí obránci nechali Eghana vypálit z hranice šestnáctky a k odraženému míči se dostal Youness Mokhtar, který lehce propálil Marsmana - 1:1! Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhém poločase se diváci dlouho nemohli dočkat vyložené šance. Až po hodině hry ukázal islandský kanonýr Aron Jóhannsson svůj střelecký instinkt. Gudmundsson vyslal prudký centr do pokutového území Twente a Jóhanson hrudí nasměroval míč na Marsmanovu bránu, k nelibosti domáích fanoušků však balón prolétl jen těsně mimo branku Twente. Zápas byl tak stále otevřený.

V 75. minutě si smůlu vybrali hostující fotbalisté. V pokutovém území AZ ke střele napřáhl Mokhtar, jeho pokus ale skončil na břevnu Avarádovy branky, následná tečovaná dorážka navíc také skončila na horním díle brankové konstrukce! V poslední desetiminutovce byli už hostující hráči zase nebezpečnější. Nejprve se k slibné střele dostal střídající Corona. Mladý Mexičan však vytoužený horní růžek netrefil. V hodině dvanácté se pak Twente dostalo do další dobré pozice. Tlak hostů zužitkoval Rosales, jenž na vzdálenější tyči nalezl nabíhajícího Mokhtara a ten druhým gólem v zápase zajistil svému mužstvu v 92. minutě nesmírně důležité tři body - 1:2!

Vlastní chyby tak opět srazily AZ na kolena a Advocaatův tým tak musel vytrpět první domácí porážku v sezóně. Twente naopak potvrdilo vynikající výkony ve venkovních zápasech a zachovalo si kontakt s příčkami zajišťující účast v Lize mistrů.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doma napravíme zavahaní s NEC

Tipuju 3:2 po krásném zápase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele