základní část, 28. kolo
30.03.2013 19:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Willem II - FC Groningen 1:2

Fotbalisté Tilburgu si znovu zkomplikovali svou cestu za záchranou a jejich šance, že se vyhnou alespoň baráži, je opravdu minimální. Willem k tomu stále ztrácí pět bodů na sedmnácté barážové Venlo a šest kol před koncem už se jeho čas na zlepšení krátí. Nyní proti Groningenu sice dlouho vedl, jenže soupeř během šesti minut otočil skóre a vybojoval velmi cenné tři body. Po výsledku 2:1 se posunul na jedenácté místo se třiatřiceti body.

Díky tomu má v tuto chvíli náskok osmi bodů na barážovou Rodu a pokud dokáže bodovat ve zbývajících šesti utkáních, je prakticky zachráněn. Po úvodí nepříliš zajímavé dvacetiminutovce se začalo hrát aktivně a do první šance se dostali hosté. Kirm vystřelil z hranice šestnáctky, nicméně jeho pokus byl na poslední chvíli zablokován. Ihned na to na druhé straně pálil těsně vedle Misidjan a za necelou minutu se již gólově prosadil Robbie Haemhouts.

Ten stál v pravou chvíli na pravém místě a technickou střelou k tyči nedal brankáři Bizotovi žádnou šanci. V závěrečné pětiminutovce úvodního dějství měly oba výběry ještě jednu velkou příležitost. Nejprve hostující Magnasco tvrdě vypálil, ovšem Meul jeho pokus dokázal odvrátit na rohový kop. Na druhé straně v poslední minutě zahrozil Höcher, Bizot jeho ránu z více jak dvaceti metrů skvěle zlikvidoval.

Zlom v utkání nastal po změně stran v 65. minutě, kdy Joachim zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařídil pokutový kop v neprospěch domácích, který s přehledem proměnil Leandro Bacuna. O šest minut později rozhodl o výhře Groningenu César Texeira, který po dalším centru hrdiny zápasu Bacuny dobře hlavičkoval a jeho míč zapadl na zadní tyč - 1:2. Ve čtvrté nastavené minutě Bizot zachránil svůj celek skvělým zákrokem po standardní situaci a poté byl zápas ukončen.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele