základní část, 30. kolo
14.04.2013 12:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Willem II 3:2

Fotbalisté Tilburgu předvedli velmi dobrý výkon na půdě Heerenveenu a dlouho sahali alespoň po bodu, nakonec z půdy silného soupeře odjíždějí s prázdnou. Domácí po přestřelce dokázali zvítězit 3:2 a v tabulce zůstávají sedmí s dvoubodovým náskokem na osmý Groningen. Naopak Willemu se krátí čas vybojovat alespoň baráž a čtyři kola před koncem stále ztrácí pět bodů na předposlední Venlo.

Domácí měli skvělý vstup do zápasu a brzy se také dostali do vedení. Hned v úvodu mohl skórovat Misidjan, který ale po skvělém centru za obranu zakončil své sólo těsně nad. Ihned na to zahrozili hosté z přímého volného kopu a brankář Kristoffer Nordfeldt předvedl skvělý zákrok na přední tyči. Tilburg zužitkoval svůj tlak ve 12. minutě, kdy se po další standardní situaci dostal k odraženému míči Ricardo Ippel a z voleje ho napálil z hranice vápna pomocí břevna do branky.

Po čtvrthodině hry mohli hosté navýšit svůj náskok, ale po centru z pravé strany hlavičkoval těsně nad Aurélian Joachim. Domácí poprvé zahrozili až po půlhodině hry, kdy Joey van den Berg mířil těsně nad. Do konce poločasu hrozil aktivní Alfred, ale jeho pokus z osmnácti metrů skvěle vyrazil brankář Meul. Poté ještě pálil jen do Meula Đuričić a na druhé straně mířil Guijt po narážečce s Joachimem asi o metr vedle.

Po změně stran domácí otočili výsledek během tří minut. Nejprve v 53. minutě po centru na zadní tyč mířil přesně k tyči z voleje Yassine El Ghanassy. V 55. minutě přidal druhou branku Finnbogason, který po přihrávce Ippela mířil do odkryté klece. V závěrečné dvacetiminutovce nejprve Joachim mířil jen do boční sítě, na druhé straně vypálil Mareček z dvaceti metrů těsně mimo. Poté domácí zvýšili svůj náskok, branka ale nebyla kvůli ofsajdu uznána.

Tilburg dokázal srovnat v 80. minutě, kdy Joachim po odraženém míči mířil z deseti metrů přímo k pravé tyči. Jenže vítězství na stranu Heerenveenu strhl o čtyři minuty později Finnbogason, který po faulu v pokutovém území s přehledem proměnil penaltu a přidal svůj druhý gól v zápase. V samém závěru mohl zvýšit vedení hostů střídající Lumu, přesný ale nebyl a další branky tak k vidění již nebyly.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

proti PSV 70 minut lepsim muzstvom PSV nijak neziarilo ale Willem nemal okrem golu strelu na branu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele