základní část, 13. kolo
18.11.2012 12:30 CET
4 : 1
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - NEC Nijmegen 4:1

Fotbalisté Arnhemu potvrdili svou současnou pozici v holandské lize a díky skvělému druhému poločasu získali všechny tři body a opět předvedli ofenzivní představení. Nijmegen odolával pouze první poločas, pak už ale odpadl a nakonec jasně nestačil. Arnhem si proto udržel své třetí místo a s osmadvaceti body ztrácí dva na druhé Twente. NEC se naopak udrželo na sedmém místě se ziskem devatenácti bodů a letos hraje pravdu dobře.

Jenže tentokráte hosté nepracovali příliš dobře v obraně a opět dali prostor nejobávanějšímu útočníkovi ligy Bonymu Wilfriedovi, který se trefil hned dvakrát a se čtrnácti trefami ve třinácti utkáních je zatím suverénně nejlepším střelcem ligy. Hosté se přitom už ve 3. minutě dostali do veden, následně ale dokázal ihned srovnat Bony. Domácí rozhodli o své výhře dvě minuty po přestávce a závěrečné desetiminutovce přidali další dvě trefy.

Nutno ale říci, že hosté v posledních sedmi minutách dohrávali v osmi! Ve 3. minutě vypadl míč z rukavic gólmanovi Pietu Velthuizenovi a nabídnutou příležitost využil Melvin Platje střelou do prázdné branky. O minutu později mohl vyrovnat Bony, povedlo se mu to ale až v 11. minutě. Po centru z pravé strany zakončoval přesně hlavou. Tři minuty před koncem s zrodila první velká nepříjemnost pro NEC, když byl vyloučen Victor Pálsson.

Ten na půlce zbytečně fauloval a uviděl od rozhodčího druhou žlutou kartu. Ihned po přestávce Arnhem zužitkoval výhodu, po rohovém kopu se míč dostal ke Guramu Kašimu a ten tvrdou ranou obrátil stav zápasu. Další zajímavé věci se děly až v závěrečných deseti minutách. Nejprve v 80. minutě tečoval Bony centr zprava do sítě, poté byl po druhé žluté vyloučen Rémy Amieux, který zastavil rychlý brejk a ihned na to dostal přímou červenou za neohleduplný zákrok na Kalase Ryan Koolwijk. Gólový účet zápasu uzavřel Mike Havenaar, který pobyl na hřišti ani ne minutu a ihned na to skóroval snadno hlavou.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
usarny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Petr325

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Vitesse musi...tip:3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tady už Nijmegen klopýtne. zkusím 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bruchy

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Jako prasata hraji Nijmegen div Kalas nema zlomenou nohu omg

Reagovat
bruchy

šílenej mač !!!!! kalas zajistil vítězství, většina karet byla udělena po faulech na něho Bony klasika atmosféra skvělá

Reagovat
smazaný uživatel

Kalas se me zda dopredu jalovej na druhe strane Aanholt utoci vic,mozna je to tim ze Kalas je stoper a vpred se mu tolik nechce ale je pravda ze kazdej zapas si odbrani svoje ale neni tam nic navic...

Reagovat
bruchy

ve předu je Bony, tak co chceš ne... ale je to pravda no ... ale zase Aanholta neuvidíš zaskatovat na stoperu, to dělá jen Kalas takže ono to sedí

Reagovat
smazaný uživatel

nj maji to takle udelany Aanholt utoci Kalas brani presto skoda ze nehrava na stoperu zajimalo by me jesi tam hraje jen kuli tomu ze neni jinej krajni obrance a on na to rychlosti ma...pokud by byl krajni obrance tak by me zajimalo jesi by vytlacil Hejdena na lavce mam pocit je krajni bek Yasuda...

Reagovat
bruchy

tak aji Chelsea má na tom podíl ... chcou aby hrál na kraji

Reagovat
smazaný uživatel

to pochybuju ze jim do toho chelsea muze kecat to je podle me blbost...muzou na ne tak maximalne tlacit aby hral pravidlne ale aby jim nekdo rikal kde ma hrat to ne...

Reagovat
Sw!fty

tak to musel být dobrý masakr ... dohrávat v 8 se vídá spíš někde mimo Evropu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele