základní část, 25. kolo
03.03.2013 14:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Roda JC - FC Groningen 4:1

Fotbalisté Rody předvedli v důležitém utkání s Groningenem skvělý výkon a v ofenzivním utkání dokázali svého protivníka porazit celkem jasně v poměru 4:1. Kerkrade tak sice zůstává stále na šestnáctém místě o skóre za patnáctým Alkmaarem, další protivníci ale nejsou příliš vzdáleni. Groningen má pouze o čtyři body více než jeho nedělní protivník, ale ve velmi vyrovnané tabulce se propadl pouze o místo na desátou příčku Eredivisie.

Roda se dostala do vedení velmi rychle a už po čtyřiceti vteřinách hry se prosadil Frank Demouge. Po dobré hlavičce Bonevacia se Demouge skvěle zorientoval a krásným lobem z dvaceti metrů přehodil brankáře Bizota. Avšak neplynulo ani šest minut a už bylo srovnáno. Po střele Michaela de Leeuwa vyrazil brankář Kurto míč jen před sebe a k dorážce se dostal César Texeira, který neměl větší problémy se zakončením.

Nicméně po necelé půl hodině hry domácí zvýšili náskok zásluhou Guuse Huppertse. Ten po krásné kolmici za obranu od Bonevaciy se k míči dostal ve vápně a trefil se osamocen přesně mezi nohy brankáře Bizota - 2:1. Ihned na to zahrozil Donald a vybídl ke skórování Sanhariba Malkiho, který byl ale na poslední chvíli odzbrojen. Nicméně ve 41. minutě dokázalo Kerkrade zvýšit svůj náskok a druhou branku v zápase dal Demouge.

Donald nadvakrát poslal míč do pokutového území a Demouge zachytil jeho střílený centr před poloprázdnou svatyní, kterou nemohl minout. Domácí definitivně rozhodli o své výhře krátce po změně stran, když po rozehrání brankáře Kurta převzal míč Donald a přihrál na zadní tyč, kde ho Malki poslal přímo pod břevno - 4:1. Domácí mohli svůj náskok ještě navýšit, ovšem Huppertse, střídajícího Lebedynskiho a aktivního Malkiho vychytal skvělý Bizot a skóre zápasu se tak jíž neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele