základní část, 6. kolo
23.09.2012 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - SC Heerenveen 1:0

Fotbalisté Twente potvrdili velice dobrou formu poslední doby a utkání s prvním silnějším konkurentem nakonec zvládli na jedničku. Díky těsnému vítězství si na čele vytvořili už čtyřbodový náskok. Naopak Heerenveen poprvé v sezóně prohrál se silnějším protivníkem a opět se nedokázal prosadit v ofenzívě, proto se nachází na barážovém šestnáctém místě a v šesti kolech ještě nezvítězil.

Tříbodový zisk rozhodně není to, co si letošní účastník Evropské ligy představoval a židle pod renomovaným koučem Marcem van Bastenem se začíná pomaličku kývat. Utkání bylo od samého začátku velice vyrovnané a hosté dlouho drželi s favoritem krok, nicméně o vítězství svěřenců Steva McClarena rozhodla penalta, kterou po necelé hodině hry proměnil Dušan Tadič. Heerenveen se i přes velkou snahu už vyrovnávací trefy nedočkal.

Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější a dostali se do dvou šancí, nicméně Nacer Chadli ani Luc Castaignos nemířili přesně. Poté se ale obrana Heerenveenu ještě více zatáhla zpátky a šancí ubylo, i když domácí měli jasnou převahu v držení míče. Náznak možnosti si v úvodním dějství vytvořili ještě Chadli s Djuričičem, těsně vedle pálil Castaignos. Ke konci ale nejvážněji zahrozili hosté, po ráně Filipa Djuričiče musel vytáhnout skvělý zákrok Michajlov.

Avšak domácí brankář ve druhém dějství neměl příliš práce. Druhé dějství probíhalo v úvodu stejně jako to první a zápas tak výrazně ovlivnila 59. minuta. Do vápna se sám prokličkoval Gutiérrez a po zákroku Ramona Zomera spadl na zem, sudí okamžitě odpískal pokutový kop. Ten bez větších problémů proměnil Tadič.

V samém závěru mohli zvýšit z rychlých brejků Chadli s Tadičem, nicméně brankář Kristoffer Nordfeldt předvedl skvělé zákroky a stav utkání se již nezměnil. Twente tak vyrovnalo svůj nejlepší vstup do Erdivisie, naposledy prvních šest vítězství v řadě zaznamenalo v roce 1968.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele