základní část, 2. kolo
19.08.2012 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Willem II 1:1

Ani ve druhém kole nedokázali fotbalisté Groningenu zvítězit. Po úvodní vysoké porážce od Twente si tentokrát ale připsali alespoň bod, když remizovali doma 1:1 s nováčkem z Tilburgu.

Už od úvodních minut bylo patrné, že Groningen hodlá z dnešního klání vydolovat vítězství. Do zápasu vstoupil aktivně a neustále zaměstnával obranu Willemu svými útočnými výpady, ovšem ve finální části se trápil, takže divákům předvedl jen několik nepříliš povedených centrů a rohových kopů.

Čekání na první skutečnou gólovku se tak nakonec pořádně protáhlo. Dá se říct, že přišla až během jednadvacáté minuty, kdy Cesar Texeira napřáhl z hranice šestnáctky a svou tvrdou střelu poslal přesně do rukavic připraveného gólmana Meula.

O pět minut později si už uruguayský mladík vedl o poznání lépe. Celá akce ovšem začala u Kwakmana, který poslal do šestnáctky přetažený centr, Schet následně zpětnou hlavičkou našel na hranici malého vápna právě Texeiru, pro něhož bylo zakončení již hračkou. Obraz hry se ani následně příliš nezměnil, své vedení ale Groningen před přestávkou navýšit nedokázal.

Po změně stran si domácí fotbalisté vybrali slabší chvilku a okamžitě na to doplatili. Marc Höcher si perfektně narazil s Mulderem a tvrdou střelou zhruba ze sedmnácti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Groningen mohl okamžitě zareagovat, jenže Zeefuikův pokus dokázal vyrazit brankář Meul.

Maaskantovi svěřenci to zkoušeli až do závěrečného hvizdu, avšak bez kýženého výsledku v podobě gólu. Oba celky si tak nakonec rozdělily po bodu, který pochopitelně vyhovovuje mnohem více hostujícím hráčům.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele