základní část, 5. kolo
16.09.2012 16:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - SBV Vitesse 0:3

Vitesse potvrdilo svou formu a v Groningenu s přehledem vyhrálo 3:0.

Utkání začalo opatrně. První větší šance přišla až ve 20. minutě, když šel sám Schet na Velthuizena a tváří v tvář v souboji s brankářem Vitesse střílel. Velthuizen však výborným zákrokem svůj celek podržel. Klíčový okamžik prvního poločasu přišel ve 30. minutě. V té totiž Van der Heijden dostal červenou kartu za faul na Zeefuika a akcie domácího celku vzrostly.

Groningen začal být náhle aktivní a svou převahu chtěl stvrdit brankou. To se však nedařilo. Další velkou šanci prvního poločasu měl opět domácí Schet. Ten se v pokutovém území skvěle uvolnil a tvrdou ranou orazítkoval břevno. První poločas tedy moc k pokoukání nenabídl a šlo se do poločasu číslo dvě.

Ten zahájil Groningen ohromným tlakem a zdálo se, že je to jen otázka času, kdy padne vedoucí branka. Poté ovšem přišla 63. minuta a s ní velký šok pro domácí. Úplně volný Van Aanholt z levé strany nacentroval míč do pokutového území, kde si na něj naskočil volný Havenaar a tvrdou hlavičkou poslal hostující Vitesse do vedení.

Domácí byli v šoku a ochromeni. Groningen tedy dal vše do útoku a několikrát během pár minut jsme mohli vidět několik pádů domácích hráčů v pokutovém území. Rozhodčí však zůstal chladný a ani jednou penaltu neodpískal. Blížil se však už konec zápasu a Groningen místo o vítězství začal bojovat hlavně o srovnání. V 87. minutě si skvěle naskočil jeden z domácích na rohový kop, avšak jeho pokus skončil těsně mimo.

V téže minutě však přišel doslova knock out pro domácí. Hosté se z enormního tlaku uvolnili odkopem a přešli rychle do protiútoku. Míče se zmocnil Kalas a v úprku šel sám na brankáře domácích. V tomto souboji muž proti muži se zachoval chladnokrevně a hosté šli již do dvoubrankového vedení.

Groningen to vzdal a bylo jasné, že celek z Arnhemu bude brát všechny body. Navíc přišla první nastavená minuta a v té se objevil expsarťan Wilfried ve výborné pozici a s míčem na kopačkách. Jeho pohotová střela znamenala poslední kapku pro domácí celek a konečný stav 0:3.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Krausio_Real_M

Bony a Kalas

Reagovat
smazaný uživatel

SBV Vitesse sympatický tým za rok doufám v pohárech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele