základní část, 7. kolo
30.09.2012 14:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - Roda JC 3:2

Neskutečný zápas byl k vidění v Groningenu. Pět branek, červená karta a totální nasazení udělalo z tohoto duelu jeden z nejpřitažlivějších zápasů letošního ročníku.

Utkání začal lépe domácí celek. Ten se již od prvních minut hnal k brance a chtěl vstřelit co nejrychleji vedoucí branku. To se povedlo v 17. minutě, když si na přetažený centr skvěle naběhl de Leeuw a tvrdou hlavičkou poslal Groningen do vedení.

O pouhou minutu později domácím navíc začala hrát do karet další skutečnost. Bránící hráč Rody Kádár neunesl tíhu a vyšlápl si na útočícího hráče domácích. Za svůj zákrok viděl okamžitou červenou kartu a zdálo se, že dnes Groningen bude brát tři body.

Blížil se však konec prvního poločasu a s ním přišel i menší nátlak hostí. V nastavené čase získala Roda výhodu přímého kopu těsně za pokutovým územím. K tomu se postavil Fledderus a přesnou střelou překvapil všechny na stadionu. Jeho pokusu nechybělo nic a snadno zapadla za záda domácího brankáře.

Domácí tak museli ve druhém poločase zabrat. V 53. minutě však bylo Groningenu mnohem více k úsměvu. Na centrovaný míč si skvěle vyskočil de Leeuw a svou druhou brankou strhl vedení na stranu domácích.

Hra se poté uklidnila a zdálo se, že se tak i dohraje. Přišla však 78. minuta a s ní únik nového muže na hřišti. Střídající Affane totiž neměl s brankářem domácích slitování a přesnou ranou srovnal na 2:2.

Blížil se však konec utkání a domácím ubýval čas. Tlak sílil, avšak žádná šance nepřicházela. V 89. minutě se naskytla možnost zlomit utkání, avšak ke vší smůle skončil přímý kop pouze na břevně. Fanoušci si trhali vlasy, Groningen byl celý zápas jednoznačně lepší, avšak ne a ne strhnout utkání na svou stranu. Přišla však 93. minuta a v ní opět úřadoval dnes již potřetí de Leeuw. Jeho střela znamenala vedení 3:2 a oslavy mohly propuknout.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele