základní část, 26. kolo
08.03.2013 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - NAC Breda 1:1

Úvodní duel šestadvacátého kola mezi Groningenem a Bredou přinesl podle očekávání nerozhodný výsledek. Oba celky se rozešly smírně 1:1.

I když utkání neodstartovalo v žádném zběsilém tempu, skóre se mohlo poprvé měnit už po devíti minutách hry, kdy měl obrovskou příležitost Andraž Kirm, jenž z voleje orazítkoval pravou tyčku hostující svatyně. O patnáct minut později zahrozil pro změnu Michael de Leeuw, v jasné tutovce jej však vychytal bravurní ten Rouwelaar.

Groningen byl po většinu první půle aktivnější a nebezpečnější, přesto své převahy nedokázal nikterak využít. Hosty naopak několikrát podržel jistý Jelle ten Rouwelaar.

Do druhého dějství vstoupili lépe domácí, kteří už po necelých třech minutách potěšili své fanoušky úvodní brankou utkání: z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Maikel Kieftenbeld a míč poslal nechytatelně pod břevno. Hned vzápětí se ale skóre měnilo znovu. Lorenzo Burnet fauloval uvnitř vlastní šestnáctky Verbeeka, čímž daroval Bredě výhodu pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal Jordy Buijs a s přehledem skóroval. Následně se hra výrazně uklidnila. Oba celky sváděly řadu soubojů především ve středu pole.

V samotném závěru se snažil ještě rozhodnout domácí Género Zeefuik, jenže nejprve lízl pouze boční síť, zatímco o malou chvíli později poslal míč asi metr vedle tyčky. A když v nastaveném čase nezakončil přesně ani César Texeira, bylo jasné, že dnešní klání vítěze nepozná.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele