základní část, 20. kolo
03.02.2012 20:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

SC Heerenveen - Roda JC 4:3

Heerenveen ani dnes nezaváhal a na své konto si proti Rodě připsal už třetí výhru v řadě. Na vítězství v poměru 4:3 se ale každopádně pořádně nadřel.

Domácí hráči potěšili své fanoušky už po pouhých pěti minutách hry. To Djuričić zachytil špatnou rozehrávku gólmana Kieszeka, potáhl míč do šestnáctky, kde obehrál bránícího hráče a našel volného Dosta, jenž poslal míč do prázdné brány - 1:0.

Tentýž hráč mohl zanedlouho vedení Heerenveenu pojistit druhou brankou, jenže jeho hlavička po centru Narsingha letěla vedle. Místo toho nakonec přišlo vyrovnání Rody. Ramziho tečována rána sice orazítkovala pouze břevno, k hlavičce se ale hned vzápětí dostal Sanharib Malki a úspěšně zakončil - 1:1. Gólová přestřelka pokračovala i nadále. V sedmnácté minutě využil Daryl Janmaat centru Narsingha a se štěstím propasíroval míč do brány - 2:1.

Po vynikajícím úvodu ovšem tempo hry opadlo a diváci sledovali především boj ve středu hřiště. Až po více jak půl hodině hry přišla zajímavá šance Rody. De Beule si položil gólman Vandenbusscheho a mohl zakončovat do prázdné brány, na poslední chvíli ale zasáhl Michel Breuer a jeho střelu zblokoval na roh.

Hned vzápětí naopak zahrozil znovu Heerenveen. Ve výborné pozici se ocitl Bas Dost, jenže zcela nepochopitelně volil přihrávku na Narsigha, kterou zachytili hostující obránci, a celá akce tak skončila neslavně. Těsně před přestávkou se nakonec Rodě povedlo opět vyrovnat. Efektivní patičkou se prosadil Malki - 2:2.

Brzy po změně stran mohl Heerenveen vstřelit třetí branku, ale Djuričić z ostrého úhlu nemířil přesně. To hosté byli o poznání úspěšnější. V 51. minutě se dostal k centru Ramziho středopolař De Beule a svou hlavičku poslal nechytatelně k levé tyčce Vandenbusschovy brány - 2:3. Heerenveen chtěl na nepříznivý stav okamžitě zareagovat, jenže i přes výrazný tlak brankáře Kieszeka téměř neohrozil.

Během 64. minuty to už ale domácím fotbalistům vyšlo. Narsingh zahrával standardní situaci, ve vápně našel hlavu střídajícího Geralda Sibona, který míč usměrnil nechytatelně do brány - 3:3. O šest minut později bylo na stadiónu Abeho Lenstry ještě veseleji. Po totálním kolapsu hostující defenzívy se totiž prosadil Bas Dost - 4:3.

Strhující podívaná pokračovala až do konce. V hostujícím dresu byl vidět především Mitchell Donald, který se objevil hned dvakrát v zajímavé šanci, jenže ani jednou neuspěl. Na druhé straně si vedl obdobně Luciano Narsingh. Také v nastaveném čase se hrál neuvěřitelný fotbal nahoru dolů, skóre se už ale nezměnilo.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhra Heere, tradicne 2:0

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat
Fingulka

Ví někdo jak to je se Švecem a Kopicem? Jen lavička, nebo zranění?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele