základní část, 6. kolo
17.09.2011 19:45 CET
5 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Roda JC 5:0

Vitesse se oklepalo z minulých porážek a na domácím stadionu doslova deklasovalo přijíždějící Rodu vysoko 5:0.

Utkání začalo opatrně a oba celky se spíše oťukávaly. První větší šance přišla v 6. minutě, když se hostující Mads Junker uvolnil a napřáhl ke střele. Té nechybělo takřka nic, avšak domácí brankář Piet Velthuizen se vytáhl a kvalitním zákrokem svůj celek podržel.

Velthuizen se musel opět předvést o necelých dvacet minut později. Tentokrát se však ke střele zpoza pokutového území odvážil Ruud Vormer. Ani tato situace neskončila brankou. To bylo takřka vše, co nabídl první poločas, a nutno dodat, že v něm Roda byla lepší. O to více pak mohla litovat neproměněné územní převahy v branky.

Druhý poločas začal naprosto jinak než ten první. Domácí celek se dostal ihned do tlaku a první velká šance přišla již v 55. minutě. Po lajně se uvolnil Čanturia, který si pohrál se svým strážcem a přesným centrem nalezl Van Ginkela. Ten se zakončením již neměl problém a domácí šli tak do vedení 1:0.

Vitesse dále na svého soupeře tlačilo a za vynaložené úsilí přišla odměna. V 71. minutě se skvěle uvolnil domácí Kašia a tvrdou střelou do pravého rohu branky zvyšoval na rozdíl dvou branek. Ani další trefa na sebe nenechala dlouho čekat. O pouhé dvě minuty později se individuálně uvolnil aktivní Čanturia a jeho následná trefa znamenala vedení již 3:0.

Teprve 18letý Čanturia měl prsty i v další brance. V 77. minutě se totiž skvěle uvolnil v pokutovém území a obešel Vormera. Ten však svého soka srazil k zemi nedovolenými prostředky a rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Buttner a tvrdou střelou nedal Kieszekovi v brance hostí žádnou šanci.

Závěrečná desetiminutovka se prakticky jen dohrávala. Přesto však v 82. minutě dokázal Jenner ještě výsledek upravit, když si skvěle naběhl na centr Proppera a parádní hlavičkou stanovil konečné skóre 5:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tom Kalas se velmi dobře ukázal. Pro začátek velmi excelentní výkon.Příště uvidíte pokračování

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele