základní část, 18. kolo
22.01.2012 12:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - NEC Nijmegen 0:1

NEC Nijmegen dokázal překvapivě zvítězit na půdě silného Vitesse poprvé od roku 1979 a to hubeným výsledkem 1:0. Vítězný gól padl v 75. minutě, kdy se prosadil hostující útočník Leroy George.

Na první šanci se čekalo do osmé minuty, kdy se hostující obránce Rens van Eijden uvolnil a donutil Velthuizena ke skvělému zákroku. Domácí se snažili najít co nejrychlejší odpověď. Ta přišla v 15. minutě utkání, kdy se Marcus Pedersen rozhodl napřáhnout z velké dálky, Babos nemusel zasahovat.

Ve 38. minutě byli hosté velice blízko vstřelení vedoucí branky utkání. Po kombinaci Conboye a Nicka van der Veldena se druhý jmenovaný dostal do zakončení, ale ani on nedokázal přesně zamířit, a tak se bezbrankový stav nezměnil. První poločas skončil tedy remízou 0:0.

Druhá půle už byla o něco živější. Hned v úvodu druhého poločasu se z voleje snažil překonat brankáře hostí domácí Büttner, Babos blýskl skvělým zákrokem a odražený balón dokázal odvrátit jeho parťák Van Eijden. V 70. minutě zahrávalo domácí SBV přímý volný kop, k němu se postavil Jan-Arie van der Heijden. Jeho střelu skvělým zákrokem zneškodnil brankář hostí Babos.

Poté se poprvé a naposledy měnilo skóre. Po rohovém kopu se hosté dostali do zakončení, domácí dvakrát dokázal podržet jejich brankář Velthuizen, na třetí dorážku hostujícího George už byl ale krátký - 0:1 v 75. minutě.

V nastaveném čase se dral do šance střídající hráč hostí Remy Amieux, kterého vyslal do šance jeho spoluhráč Krisztian Vadócz. Ten však nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Bony?

Reagovat
smazaný uživatel

Na mistrovství Afriky.

Reagovat
smazaný uživatel

A hraje? Bude hrát?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele