základní část, 20. kolo
04.02.2012 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - NAC Breda 1:0

Vitesse si po nevydařeném začátku jarní části připisuje na své konto konečně první vítězství. Zápas proti Bredě rozhodla jediná trefa Nickyho Hofse.

Domácí od samého začátku ukazovali velkou touhu po vítězství. Vidět byl především aktivní Hofs, který měl už po pár okamžicích hry stoprocentní příležitost, jenže dokázal nastřelit pouze tyčku hostující brány. V devatenácté minutě si už ale spravil náladu, jelikož se ocitl na konci pěkné kombinace a ranou pod břevno otevřel skóre zápasu - 1:0. Zbytek první půle se už odehrál v nevýrazném tempu. Ani jeden tým se nikam nehnal, takže diváci mnoho šancí neviděli.

Po změně stran začali aktivněji hosté, kteří sice drželi podstatně častěji míč na svých kopačkách, i přesto se ale k bráně gólmana Velthuizena téměř nepřiblížili. V 62. minutě naopak mohli podruhé v utkání inkasovat. Buijs totiž v pokutovém území stáhl k zemi Havenaara, a proto následovala penalta. K její exekuci se postavil středopolař Alexander Büttner, jenže nedal.

Také po tomto momentu se hra vrátila do starých kolejí: Breda se stále snažila s nepříznivým stavem něco udělat, ale ve finální fázi většinou vyhořela. V nastaveném čase navíc Anthony Lurling naprosto zbytečně fauloval na vlastní polovině a z rukou rozhodčího viděl červenou kartu. Vitesse se tak bez problémů ubránilo a vybojovalo nesmírně důležité vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele