základní část, 24. kolo
04.03.2012 12:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - BV De Graafschap 2:0

Po třech porážkách v řadě slaví fotbalisté Vitesse opět tříbodový zisk. Proti De Graafschapu nepřipustili žádné zaváhání a po gólech Bonyho a Havenaara vybojovali vítězství 2:0.

Zápas mohl odstartovat pro favorizované Vitesse velkou pohromou. Už po pěti minutách hry totiž de Leeuw perfektně poslal míč na volného Poepona, který byl ve velmi dobré palebné pozici, jenže jeho střela z voleje letěla nad. De Graafschap byl nebezpečnější i nadále. Velkou šanci měl především v sedmnácté minutě, kdy domácí obránci zapomněli na Michaela de Leeuwa, jenž se zjevil v pokutovém území úplně nehlídán, ovšem nezvládl ideálně zpracování a následné zakončení bylo vskutku mizerné.

Hostujícího gólmana De Wintera ohrožoval především kanonýr Bony Wilfried, které to nejprve zkusil střelou z velké dálky, vzápětí pak také hlavou. S oběma pokusy si ale hostující brankářská jednička poradila. Do třetice to už však bývalému sparťanskému kanonýrovi vyšlo. S jeho tvrdou pozemní ranou, která mířila k tyčce, De Winter skutečně nic dělat nemohl. Arnhemský celek chtěl ještě před přestávkou navýšit vedení, své šance ovšem přetavit v gól nedokázal.

Po změně stran převaha Vitesse pokračovala. Velmi blízko brance se ocitl například Mike Havenaar, jenže nakonec hlavičkoval zhruba metr vedle tyčky. Z podobné pozice zakončoval zanedlouho také Wilfried, ale ani on De Wintera překonat nedokázal. Tempo hry následně výrazně opadlo, a tak diváci sledovali spíše jen boj ve středu hřiště, řadu přihrávek, ovšem téměř žádné šance.

Až v 73. minutě přišel z ničeho nic gól. Mike Havenaar perfektně vyzrál nad hostující ofsajdovou pastí, zjevil se tváří v tvář brankáři De Winterovi a úspěšně zakončil. Krátce na to mohl definitivně rozhodnout Alexander Büttner, ale z ostrého úhlu pálil jen těsně vedle. Vitesse už v závěru žádné zbytečné zdramatizování nedovolilo a došlo si pro zasloužené vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele