základní část, 28. kolo
01.04.2012 16:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AZ Alkmaar 2:2

Fotbalisté Alkmaaru přišli po delší době o vedení v Eredivisii a po remíze na půdě Arnhemu se boj o titul ještě více zamotává. Rozdíl mezi prvním a šestým celkem tabulky činí pouhé čtyři body a ve zbývajících šesti kolech se tak čeká velice zajímavý boj o pohárové příčky i ligový primát. Na hostech se možná lehce projevil velice náročný program a nakonec vyválčili po ofenzivním koncertě alespoň bod.

Alkmaar tak klesl na druhé místo o bod za vedoucí Ajax a jeho náskok na třetí Twente se snížil na dva body. Arnhem si naopak pojistil sedmé místo a má před dotírající Rodou a Nijmegenem pětibodový náskok. Domácí si vypracovali první šanci ve 12. minutě, ovšem po centru Franka van der Struijka hlavičkoval těsně nad Bony Wilfried. Domácí poprvé zahrozili po přímém volném kopu Simona Poulsena po půl hodině hry a hned se dostali do vedení.

Na kroucený balón si totiž naběhl Jozy Altidore a hlavičkoval zblízka přesně - 0:1. O tři minuty později ale bylo srovnáno, když po pasu Van der Struijka vyhrál Guram Kashia hlavičkový souboj s Nicklasem Moisanderem a gólman Esteban Alvardo neměl šanci. Do konce půle se stále hrálo ofenzivně, žádná větší šance však k vidění nebyla. Nicméně hned několik sekund po začátku druhého dějství domácí otočili stav zápasu.

Po nádherném centru Renata Ibarry se probojoval k balón Marco van Ginkel a ani on se nemýlil. Jenže ani Arnhem se z vedení dlouho neradoval a po necelé hodině hry srovnal na konečných 2:2 Poulsen. Po centru Maartena Martense a následné hlavičce Bretta Holmana zakončoval dánský reprezentant do prázdné branky. Hosté nakonec dohrávali téměř půl hodinu v deseti, Holman totiž přidržel Ibarru a viděl od rozhodčího druhou žlutou kartu. Ovšem Arnhem i přes mírný tlak už branku nedal a musel se tak spokojit s bodem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj value bolo proti AZ

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
afc ajax

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele