základní část, 26. kolo
17.03.2012 19:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Roda JC 2:1

Excelsior konečně dokázal prolomit šňůru bez vítězství a opět se dostal z poslední příčky tabulky o dva body před De Graafschap. Excelsior tak po pěti utkáních v řadě dokázal konečně zvítězit a připsal si cenné tři korálky. Domácímu celku výrazně pomohl gól už z 5. minuty, pak dobrá obrana dokázala dlouho bránit forvardy Madse Junkera a Sanhariba Malkiho. Nakonec uklidňující trefu domácí dali v nastavení.

Malki sice dokázal ve čtvrté nastavené minutě ještě snížit, to už ale bylo pozdě. Roda v tabulce klesal na deváté místo za o skóre za Waalwijk a v boji o kvalifikaci Evropské ligy tak výrazně ztratila. Excelsior ztrácí na šestnácté Venlo sedm bodů a na záchranářské místo Utrechtu dokonce korálků devět. Nicméně stále je ještě o co hrát a domácí může tato výhra nakopnout k lepším zítřkům, boj alespoň o baráž ještě však bude velice těžký.

Domácí se dostali do vedení jak jinak než po přímém volném kopu. Po akci Tima Jansena si do pokutového území naběhl Rangelo Janga a hlavou pokořil bezmocného gólmana Pavla Kieszeka. O něco později byl blízko vyrovnání Jimmy Hempte, jenže po úniku na levé straně a střele na přední tyč vyškrábl míč z čáry na poslední chvíli gólman Wesley De Ruiter. Těsně po změně stran zasahoval domácí gólman znovu.

Po centru Martijna Monteyneho hlavičkoval Donald, ale na gólmana Excelsioru nevyzrál. Domácí strážce byl v permanenci i nadále, po rohu Ramziho střílel nad De Beule a stejný hráč byl za malý moment vychytán De Ruiterem. V závěru hrozili Junker a Malki, ovšem v druhé nastavené minutě si srazil Jagoš Vukovič do vlastní sítě centr z pravé strany od Darrena Maatsena - 2:0. O dvě minuty později symbolicky snížil Malki po krásném pasu Ruuda Vormera.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zajda

Snad Excelsior utkání zvládne!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

no, nie vzdy vyhra lepsi tim ...hned na zaciatku dal gol Janga, ktory tesne pred zapasom nahradil Vinckena (Excelsior start with one change. Regular winger Vincken is suddenly out (injured or ill) and replaced by Janga) ..a na konci si dal hrac Rody vlastny gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele