základní část, 29. kolo
10.04.2012 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - NEC Nijmegen 0:2

Nijmegen také dnes potvrdil vynikající formu z posledních týdnů a na své konto si proti Excelsioru připsal vítězství 2:0. Svou sérii bez porážky tak prodloužil už na sedm kol.

Oba kluby začaly pěkně od podlahy, a proto se už v úvodu hrál svižný fotbal nahoru dolů. První výraznější šanci ale nabídla až jedenáctá minuta, kdy se dostal ke střele obránce Kevin Conboy, ovšem z hranice malého vápna nepochopitelně přestřelil. Zanedlouho zahrozil také Excelsior, konkrétně středopolař Roland Alberg, který Gábora Babose protáhl nebezpečnou ranou pod břevno. Maďarský gólman ale předvedl bravurní zákrok a míč vyrazil na roh.

Ve výborném světle se následně převedl taktéž jeho brankářský protějšek Wesley de Ruiter, jenž reflexivně vyrazil Schöneho střelu z přímého kopu. Další velká šance pak přišla až po více než půlhodině hry. To se povedlo domácímu Kevinu Jansenovi orazítkovat břevno. Těsně před přestávkou nakonec udeřil Nijmegen. Po faulu Scheimanna se z penalty prosadil Lasse Schöne.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe hostujícím fotbalistům, kteří od samého začátku nepříjemně zaměstnávali domácí obránce. Kromě několika zblokovaných střel toho ale příliš nepředvedli. Blízko navýšení vedení byli až v 63. minutě. To však nakonec Género Zeefuik trefil pouze spoluhráče Conboye. Tentýž hráč na sebe upozornil i o šest minut později, kdy z hranice vápna pálil zhruba půl metru nad.

Excelsior se sice snažil s nepříznivým stavem něco udělat, jenže proti dobře hrajícímu Nijmegenu to měl nesmírně těžké. Veškeré jeho naděje na vyrovnání se pak rozplynuly pět minut před koncem. To napřáhl z dálky Krisztián Vadócz a krásnou střelou si vychutnal bezmocného de Ruitera.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji 1-1

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
Zajda

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele