základní část, 18. kolo
21.01.2012 19:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - NAC Breda 3:0

Excelsior předváděl během podzimu hodně bídné výkony, vstup do druhé poloviny sezóny mu ale vyšel nadmíru dobře. Na domácí půdě zdolal Bredu vysoko 3:0 a minimálně do nedělního odpoledne se tak odpoutal od samotného dna tabulky.

Do zápasu přitom vstoupili mnohem lépe hostující fotbalisté, kteří hned od úvodních minut měli více ze hry a drželi podstatně častěji míč na svých kopačkách. Zajímavou příležitost měl například záložník Andreas Lasnik, který De Ruitera zaměstnal nepříjemnou střelou.

Excelsior hrozil jen sporadicky, i přesto se ale hodně nečekaně dokázal dostat do vedení. V 36. minutě využil talentovaný Rangelo Janga svého důrazu a hlavou poslal neomylně míč za záda gólmana ten Rouwelaara.

Po změně stran přišel velký tlak Bredy, který ovšem hostům branku nepřinesl, ba právě naopak. Už po jedenácti minutách si totiž Kees Luijckx nechal dát druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Za pár okamžiků jej ale zcela nepochopitelně následoval také Roly Bonevacia, takže hosté museli dohrávat závěrečnou třetinu utkání v devíti lidech.

Excelsior dokázal početní výhody okamžitě využít. V 63. minutě mířil do černého záložník Roland Alberg a všem bylo jasné, že s tímto stavem už Breda nic neudělá. Domácí fotbalisté si vedení bez problémů pohlídali až do samotného konce, kdy navíc pečetil na konečných 3:0 Darren Maatsen.

Autor: Tomáš Honajzer / nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele