základní část, 3. kolo
20.08.2011 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - BV De Graafschap 1:1

Fotbalisté Excelsioru dokázali konečně vsítit první branku a také získat úvodní bod celé sezóny. V souboji s loňským nováčkem z De Graafschapu to ale dlouho vypadalo, že se bude opakovat stejný scénář jako z předchozích dvou duelů. Domácí totiž dlouhou dobu nemohli vstřelit branku a od prvního poločasu prohrávali, tentokráte však zbraně nesložili a dokázali sedm minut před koncem vybojovat v novém ročníku důležitý bod.

Žádný celek z Eredivisie už nemá na kontě nula bodů a Excelsior v tuto chvíli poskočil na šestnáctou pozici. De Graafschap je na tom přeci jen o něco lépe, má o bod více a patří mu třináctá pozice. De Graafschap tak opět nezvládl závěr zápasu a podruhé v řadě přišel o body až v závěrečné čtvrthodině. Nicméně nyní k nim měl přeci jen blíže, když i jeho herní výkon byl vskutku dobrý.

Hosté zcela ovládli úvodní dějství a po necelé půl hodině hry se tak dočkali zaslouženého vedení. Po centru Rogiera Meijera se dostal do zakončení Michael De Leeuw, avšak z voleje pálil příliš vysoko. De Leeuw byl poté nejaktivnějším mužem na hřišti a ve 27. minutě připravil vedoucí trefu. Svým krásným centrem našel ve vápně osamoceného Rydella Poepona a tento útočník se zabijáckým instinktem nemohl zblízka minout.

Z pohledu domácích se dá snad zmínit pouze pokus z 38. minuty, kdy vypálil Mitchell te Vrede, ovšem jeho rána z patnácti metrů šla příliš vysoko a gólman hostů Joost Terol neměl v prvním poločase žádnou práci. Po obrátce navíc mohli jít hosté do dvoubrankového vedení, když po centru Gregora Breinburga hlavičkoval těsně nad branku De Leeuw. Poté se dostal do hlavičkového pokusu též Poepon, avšak brankář Wesley De Ruiter si připsal pohodlný zákrok.

Domácí ožili v závěrečné dvacetiminutovce a výrazně přidali, zatímco De Graafschap chtěl za každou cenu výsledek ubránit. Což vskutku možná byla chyba. Nejprve v 73. minutě musel Terol zlikvidovat povedenou střelu Rolanda Alberga, jenže o deset minut později už nezmohl nic. Ve vápně se totiž v 83. minutě otočil Leendart van Steensel a přízemní střelou rozvlnil síť. Konec duelu se už jen dohrával a diváci tak mohli alespoň částečně odcházet spokojení.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele