základní část, 17. kolo
17.12.2011 19:45 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Roda JC - SBV Excelsior 7:0

V minulém kole sice Roda překvapivě nestačila na Venlo, tentokrát už ale podobné zaváhání nepřipustila. Poslední Excelsior potupila sedmigólovým debaklem a znovu se tak přiblížila vytouženým pohárovým příčkám.

Domácím fotbalistům se vydařil již samotný vstup do zápasu. Na vstřelení úvodního gólu jim stačilo pouhých pět minut. Do statistik se jako prvníl zapsal obránce Jagoš Vuković, který zakončoval úspěšně hlavou po centru Junkera. Roda se díky této rychlé trefě uklidnila a po zbytek zápasu měla jasně navrch.

Svou nadvládu demonstrovala také ve 28. minutě, kdy přidala další branku. A opět v ní měl prsty kanonýr Mads Junker. Tentokrát jeho výborné přihrávky využil Davy De Beule a neomylně zakončil. Domácí hráči byli při chuti, což potvrdili o šest minut později. To se dokázal prosadit záložník Ruud Vormer.

Žádná výrazná změna nepřišla ani po změně stran. Roda hrála v obrovské pohodě a neustále nebezpečně hrozila. Jako první dal o sobě vědět Wielaert, s jeho hlavičkou si ale gólman De Ruiter ještě dokázal poradit. V 78. minutě už ovšem tolik štěstí neměl. Přesně umístěnou střelou se prosadil mladý útočník Arnaud Djoum.

Totální destrukce Excelsioru pokračovala i v závěrečné desetiminutovce. Gól s pořadovým číslem pět si na své konto připsal záložník Mitchell Donald. Hned vzápětí připravil Monteyne zajímavou palebnou pozici pro Djouma, který toho dokázal patřičně využít. Gólový účet tohoto duelu nakonec uzavřel střídající Mikolaj Lebedynskij, jenž mířil přesně po centru Vukoviče.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip:3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele