základní část, 23. kolo
25.02.2012 19:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Roda JC - BV De Graafschap 0:2

Velice překvapivý výsledek se zrodil na půdě Rody Kerkrade, která zatím na jaře předvádí slušné výkony a posunula se již do horní poloviny tabulky, navíc přesáhla hranici třiceti bodů. Nyní zůstává na devátém místě díky zaváhání ostatních protivníků a střed tabulky od sedmého místa se začíná hodně vyrovnávat. De Graafschap na jaře zvítězil vůbec poprvé a odváží si domů cenné tři body, díky úspěchu opustil poslední místo a je o bod před Excelsiorem.

Nicméně tento úspěch mu rozhodně nestačí, má totiž před sebou šestibodovou propast na šestnácté Venlo a patnácté místo zaručující přímou záchranu je vzdáleno na osm bodů. Hosté vsítili úvodní branku krátce po polovině prvního poločasu a poté odolávali tlaku domácího protivníka, pojišťovací gól přidali v nastaveném čase. Přitom domácí měli územní převahu a vypracovali si také více gólových příležitostí.

Domácí v úvodu určovali tempo hry a vymýšleli gólové akce. V první větší šanci se zjevil přesně v polovině úvodního dějství Sanharib Malki, avšak Yves de Winter vyrazil dobře na rohový kop. Po jeho zahrání se vytáhl i proti hlavičce Madse Junkera asi ze šesti metrů. A ihned na to přišel na druhé straně protiútok. Po levéé straně utekl všem izraelský fotbalista Gil Vermouth a poslal dlouhý pas do pokutového území.

Tam využil dobrého výběru místa Rydel Poepon a zakončil přesně k levé tyči z deseti metrů. Až do konce poločasu se hrálo spíše ve středu hřiště a po šancích ani vid, ani slechu. Po přestávce vypálil těsně za hranicí vápna Junker, ale i nyní gólman De Winter vyrazil míč konečky prstů kolem pravé tyče. Belgický gólman likvidoval jednu šanci soupeře za druhou a hosté v první nastavené minutě nakonec přidali gólovou pojistku. Po zpětné přihrávce Poepona uzavřel gólový účet utkání ranou do pravého rohu El Hassnaoui.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Zajda

To mě ..... wow. Štěstí pro Groningen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele