základní část, 9. kolo
16.10.2011 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - SBV Vitesse 0:1

Jediná branka Giorgiho Čanturii rozhodla o třech bodech pro Vitesse, které si je ovšem notným způsobem vydřelo. Domácí Nijmegen byl v utkání jasně lepším týmem, bohužel pro ně ale nedokázal proměnit své příležitosti. Příliš dobré vzpomínky nebudou mít domácí Conboy a hostující Čanturia s Aborahem, jež byli všichni do jednoho vyloučeni.

NEC přitom první půlhodinu zápasu naprosto dominoval. V největších gólových možnostech se postupně ocitli Platje, Vadocz, Conboy i Koolwijk, avšak ani jeden z nich nenašel tu pravou cestu ke vstřelení branky. Zato hosté udeřili z ničeho nic ve 34. minutě a podíl na brance měl i bývalý útočník Sparty Bony Wilfried.

Právě jeho nahrávka vybídla jeho spoluhráče Čanturiu, jenž si jí dobře zpracoval a levačkou usměrnil svou střelu za záda gólmana Babose. Domácí měli v prvním dějství opravdu hodně velkou smůlu v koncovce, vyrovnat mohl následně Schone, jenže jeho pokus těsně olízl břevno. Po přestávce to pak na De Goffert dost jiskřilo.

Vitesse se na úvod zase jenom bránilo a jeho obrana měla plné ruce práce. Pěkně vypálil van der Velden, jenž ale mohl opět jen lomit rukama, jelikož brankář Velthuizen míč do brány nepropustil. V 57. minutě řádil na hřišti pan hlavní rozhodčí Reinold Wiedemeijer, který se s hráči vůbec nemazlil.

Domácí Conboy si něco ostře vyřizoval s autorem jediné trefy utkání Čanturiem a Wiedemeijer oba poslal předčasně pod sprchy. Nijmegen jinak i nadále tlačil soupeře, co to dalo, Zeefuik ale u skvělého Velthuizena opět nepochodil. Posledních deset minut k tomu hosté hráli už jen o devíti.

Třetí červenou kartu zápasu obdržel Aborah, jenž při svém zákroku na Koolwijka použil až příliš surové síly, a tak jí Wiedemeijer musel z kapsičky vytasit potřetí. Jenže ani tahle výhoda domácímu celku nepomohla. Velthuizen byl prostě nepřekonatelný, ani šance Schoneho či van der Veldena na konečném skóre nic nezměnily.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
bruchy

0-1

Reagovat
ryzskej

Reagovat
bruchy

Reagovat
smazaný uživatel

Vittese má hodně zajímavý tým

Reagovat
smazaný uživatel

*Vitesse

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů před celým týmem.V takovém oslabení uhrát vítězství.Blahopřejem.Fanynka z Olomouce

Reagovat
lubik

Aspon ze KAlas byl v zakladu

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, co Tomáš hraje, tak se mužstvu daří. Paráda!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vitesse hlavně dobře posílili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele