základní část, 28. kolo
01.04.2012 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - BV De Graafschap 2:0

Nijmegen potvrdil roli favorita a proti De Graafschapu zachoval chladnou hlavu, nepodcenil soupeře a dvěma góly vystřelil důležité vítězství 2:0.

Začátek utkání zastihlo domácí NEC skvěle. Hned od prvních minut se Nijmegen snažil útočit a v brzké 12. minutě to přineslo zasloužené ovoce. V domácím dresu aktivní Zeefuik našel osamoceného Schoneho, který si v pokutovém území dokázal vytvořit palebnou pozici a následnou ranou poslal NEC do brzkého vedení.

Netrvalo dlouho a aktivní Zeefuik chtěl přidat druhou branku. Po jeho střele se však brankář hostí pouze ohlídl a kontroloval, jak míč letí mimo tři tyče. Poté se hra srovnala a BV začal soustředit všechny své síly na kvalitní defenzívu.

První poločas se chýlil ke konci a De Graafschap si sám zasadil do srdce smrtící ránu. V běžící 42. minutě se totiž nedokázal zkrotit hostující Kaak, když si vyskočil na domácího Koolwijka. Jeho faul rozhodčí neakceptoval a červenou kartou jej tři minuty před poločasem poslal předčasně do sprchy.

Druhý poločas začal jasnou dominancí domácích. Ti chtěli výhodu početní převahy využít co nejrychleji, a tak bušili do obrany BV, co to šlo. Na řadu přišla 58. minuta a s ní skvělý centr Georga. Ten našel osamoceného Zeefuika, který přesnou ranou poslal domácí do dvoubrankového vedení. Utkání poté moc nepřineslo a NEC tak s přehledem vyhrálo 2:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Zajda

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele